Opgeroepen Drommel staat voor honderdste Eredivisie-wedstrijd

Artikel
Opgeroepen Drommel staat voor honderdste Eredivisie-wedstrijd

Met nog maar twee punten verschil met de nummer 1 uit de Eredivisie: Ajax, is PSV gebrand om het gat te dichten. De club doet er dan ook alles aan om aankomende zondag in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard de drie punten te pakken. Uit de geschiedenis blijkt dat dit mogelijk is. De club won 22 van de laatste 25 Eredivisie-duels tegen de Limburgers.

Goede reeks  
Dat heeft de ploeg te danken aan een reeks die nog bezig is. PSV won zijn laatste zeven Eredivisie-wedstrijden tegen Fortuna. Als PSV zondag ook wint, evenaart de club de reeks van acht overwinningen tegen de Limburgers die de ploeg in de periode van 1990 tot en met 1995 heeft behaald. 

Uitwedstrijden  
In Sittard doet PSV het ook goed. De club won zijn laatste vijf uitwedstrijden tegen Fortuna. De laatste zege van de Limburgers was de 6-4 overwinning op 7 mei 1999, toen Regillio Simons de eerste en tot dusver enige speler werd die in één Eredivisie-wedstrijd vier keer tegen PSV scoorde. Vorig seizoen won PSV met 2-0 thuis van Fortuna en met 1-3 uit. Noni Madueke scoorde in beide duels één keer. 

Doelpunten 
PSV scoorde dit Eredivisie-seizoen 27 keer waarvan 8 keer tijdens een uitduel. Deze uitdoelpunten werden gemaakt door acht verschillende spelers.

Laatste kwartier
PSV (9) is samen met Feyenoord (9) dit Eredivisie-seizoen de meest trefzekere ploeg in het slotkwartier.

100e wedstrijd  
Joël Drommel kan komende zondag zijn 100e Eredivisie-duel spelen. De keeper hield 18 keer de nul in zijn eerste 99 Eredivisie-wedstrijden. Drommel werd vrijdag door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Bekijk ook