Ook PSV O17 kampioen na zege op Ajax

PSV onder 17 heeft de beloftencompetitie voor spelers tot 17 jaar gewonnen. In een rechtstreeks duel met de enig nog overgebleven concurrent Ajax onder 17 won het met 2-0 dankzij doelpunten van Yorbe Vertessen en Mathias Kjølø.

Hoog bezoek
Onder toeziend oog van honderden fans en PSV-prominenten als technisch manager Marcel Brands, hoofd scouting John de Jong en PSV O19-trainer Mark van Bommel begon PSV O17 scherp. Het team van trainer Kristof Aelbrecht won vooral vaak de tweede bal op het middenveld, waardoor het controle over de wedstrijd kreeg. Het resulteerde in de openingsfase in kansjes voor Mohammed Ihattaren en Mees Kreekels. De bezoekers raakten aan de overzijde de paal.

Vertessen en Kjølø geven titel glans
Zo halverwege de eerste helft nam PSV O17 de leiding. Een knappe actie van Yorbe Vertessen leverde de aanvaller op het middenveld balbezit op. Met de bal aan de voet stoomde hij vervolgens op richting doel, waarna hij met een diagonaal schot prachtig de 1-0 achter Ajax-goalie Reiziger werkte. Damian Timan leek er nog voor rust 2-0 van te maken, maar zag zijn treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Na rust volgde die tweede PSV-treffer alsnog. Mathias Kjølø volleyde schitterend raak nadat Nigel Thomas een hoekschop had versierd. Daarna was het vooral wachten op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Langendoen. Eén dat kort voor 20.30 uur volgde.

Ontlading bij Vertessen na de 1-0 Ontlading bij Vertessen na de 1-0