Ook Obispo en Mauro promoveren naar A-selectie

Artikel
Ook Obispo en Mauro promoveren naar A-selectie

Hoofdtrainer Phillip Cocu heeft Armando Obsipo en Mauro jr. officieel overgeheveld naar de A-selectie. De verdediger en de aanvaller/middenvelder trainden al een poosje mee en hebben inmiddels een plekje in de kleedkamer aan de profzijde afgedwongen. Dat kregen ze vandaag na de training te horen. “Ze hebben zich beiden over een langere tijd bewezen. Ik ben tevreden over hoe zij zich bij ons hebben gepresenteerd”, reageert hoofdtrainer Phillip Cocu.

Potentie
Obispo (18) speelt al sinds de F-junioren bij PSV. De jeugdinternational uit Boxtel verlengde onlangs zijn contract tot 2021. De eveneens achttienjarige Mauro jr. kwam afgelopen zomer van Desportivo Brasil naar Nederland. Hij tekende bij PSV een vijfjarig contract. In de voorgaande jaren werkte hij paar een stages af in Eindhoven. “Het zijn beiden spelers met potentie. Dit is een beloning voor hen, een stap voorwaarts”, aldus Cocu.

Speerpunt

Eerder dit seizoen werden Pablo Rosario, Sam Lammers, Dante Rigo, Yannick van Osch, Albert Gudmundsson en Kenneth Paal al vanuit de opleiding doorgeschoven naar de A-selectie. “Het zelf opleiden van spelers is een speerpunt in ons beleid, maar kwaliteit blijft altijd leidend”, vervolgt Cocu. “We halen ze pas er bij als ze er in onze ogen klaar voor zijn. Het is hartstikke mooi dat er inmiddels zoveel jongens deze route hebben afgelegd. Sommigen hebben al speelminuten gehad en zijn zelfs beslissend geweest in wedstrijden van het eerste elftal. Het toont aan dat er een mooi perspectief is voor onze talenten én het is een compliment voor de collega’s die in de opleiding werken. Daar zijn we trots op.”

Bekijk ook