‘Ongelooflijk, we hebben de mensen gemist’

‘Ongelooflijk, we hebben de mensen gemist’
2 min
PSV1

Denzel Dumfries liep na afloop van de 1-0 overwinning op FC Groningen een grote ereronde door het Philips Stadion. De aanvoerder genoot van het eerste duel met supporters sinds de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. ‘Hier doe je het voor’.

Supporters terug  
“Ongelooflijk, ongelooflijk. We hebben de mensen gemist”, begon Dumfries veelzeggend zijn analyse van de overwinning op FC Groningen. “Ik hoop dat iedereen die vandaag thuis zat, binnenkort ook de kans krijgt om nog te komen”, stond hij stil bij het gevoel dat supporters in een stadion oproept.

Eén keer ‘doorjuichen’
Daarna was het tijd voor een spelanalyse. Voor rust werd er niet gescoord, maar in de tweede helft was PSV vier keer trefzeker. Slechts één keer kom het ‘doorjuichen’. “Ongekend ja”, aldus Dumfries, die bij de afgekeurde 1-0 de bal zelf over de achterlijn tikte en daardoor al het vermoeden had dat de goal van Eran Zahavi afgekeurd zou gaan worden. “De bal van mijn voet was inderdaad over de lijn. Hij had het goed gezien. Gelukkig hebben we gewonnen en dat was verdiend.” Met name door de goede tweede helft, vond Dumfries. “Het was in de eerste helft een beetje wennen. We controleerden wel, maar hadden wat te weinig diepte in het spel. Na rust was het veel beter.”

Goede energie  
Bij die woorden sloot Cody Gakpo, uitblinker aan PSV-zijde zonder te scoren, zich aan. “Ik denk dat we met vlagen echt goed speelden. Met name in de tweede helft”, aldus Gakpo, die één keer de lat raakte en één doelpunt afgekeurd zag worden. “Voor rust zat er goede energie in het team, maar waren we slordiger. In de tweede helft scoren we gelukkig wel. We laten het na om de genadeklap uit te delen en meer te scoren. Helaas, helaas, maar we winnen gelukkig wel.”