‘Onderschatting is het grootste gevaar’

‘Onderschatting is het grootste gevaar’
2 min

“Het gevaar is dat wij deze situatie onderschatten.” Met een kort maar krachtig statement schetste Mark van Bommel dinsdagmiddag in het Philips Stadion het gevaar dat zijn ploeg woensdag loopt tegen BATE Borisov. “We moeten onverstoorbaar zijn.”

Onverstoorbaar 
“Of je nu vriendschappelijk, beker, competitie of Champions League speelt, je moet jezelf voorbereiden zoals je altijd doet. Ook in gedrag.  Als je naar iets anders toeleeft dan gebruikelijk, is de kans het groots dat het wel misgaat. Zo bereid ik de jongens voor”, vervolgde de hoofdcoach van PSV op de persconferentie.  

Ervaring  
Van Bommel erkende dat er bij Champions Leagueduel wel extra dingen spelen. De hymne voor de wedstrijd bijvoorbeeld, net als dingen als aankleding van het stadion en uitbundigere sfeer op de tribunes. Van Bommel ervaarde dat zelf in 1999 voor het eerst, toen hij met PSV op bezoek ging bij Bayern München. “Dat was de eerste keer dat ik in een groot buitenlands stadion speelde. Ik was er niet echt van onder de indruk, maar het was, hoe zeg je dat? Uitnodigend. We kwamen op 1-1, verloren met 2-1 en ik kreeg een rode kaart na een aanvaring met Lothar Matthäus. Een slimmigheidje van hem. Het zijn dingen die je later meeneemt in je carrière en als trainer.”

Onderschatting   
Terug naar BATE Borisov. In het Philips Stadion verdedigt PSV morgen een 3-2 uitzege op de Wit-Russen. Een prima uitgangspositie, maar een gelopen race is het volgens Van Bommel zeker niet. Hij waakt daarom voor onderschatting. “Vorige week deden we dat niet, dat moeten we weer niet doen. In het verleden is gebleken dat kwalificatiewedstrijden moeilijk zijn om door te komen. De situatie om je via een play-offronde te kwalificeren wordt steeds lastiger. Het is zaak voor ons zoveel mogelijk punten binnen te halen zodat we die in de toekomst niet meer hoeven te spelen.”