Oefenwedstrijd | PSV speelt gelijk tegen Heracles Almelo in besloten oefenduel

PSV heeft de eerste vriendschappelijke wedstrijd van haar trainingskamp in Spanje afgesloten met een gelijkspel. Bestaande uit mix van spelers van Jong PSV en PSV 1 bleef de ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz tegen Eredivisionist Heracles Almelo steken op 1-1. Yorbe Vertessen vond het net namens PSV.

Het affiche met de Almelose club stond eerder dit seizoen ook op het programma, in Eredivisieverband: op bezoek bij de promovendus won PSV met ruime cijfers (6-0). Van de elf die in dat duel in de basisopstelling begonnen, startte geen van hen aan de aftrap van het duel in Marbella. Jonge spelers als Tay Abed, Tygo Land en Isaac Babadi begonnen wel binnen de lijnen.

Eerste helft
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam via Heracles Almelo. In de tiende minuut stormde spits Mohamed Sankoh op doelman Joël Drommel af, maar de tegenaanval werd in de kiem gesmoord door de PSV-defensie. Niet veel later volgden Isaac en Patrick van Aanholt met de eerste doelpogingen namens PSV, maar zij zagen hun afstandsschoten naast het doel van Heracles Almelo-sluippost Michael Brouwer gaan.

Na een kleine twintig minuten werd de ban gebroken. Tygo werd aangespeeld door Ricardo Pepi en verstuurde een kenmerkende steekpass op Yorbe, wie op volle snelheid liet zien over een koele afronding te beschikken. Met een schuiver in de verre hoek bepaalde hij de ruststand op 1-0.

Tegentreffer
Het tweede doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant. Koud in het veld bracht Heracles Almelo-invaller Jizz Hornkamp zijn ploeg op gelijke hoogte: in de 67e minuut was hij van dichtbij trefzeker na een voorzet vanaf de zijkant. Yorbe en Patrick kregen vervolgens nog kansen om PSV andermaal op voorsprong te zetten tegen de Tukkers, maar slaagden daar niet in.