Oefenwedstrijd | PSV boekt ook in tweede oefenduel een gelijkspel

De hoofdmacht heeft ook zijn tweede vriendschappelijke duel onder de Spaanse zon gelijkgespeeld. De ontmoeting met het Duitse Hamburger SV, die verdeeld werd in twee aparte wedstrijden van 45 minuten, eindigde in respectievelijk 2-2 en 0-0. Luuk de Jong was met twee treffers van grote waarde voor de doelpuntenproductie van PSV.

Het is de tweede wedstrijd die PSV op vrijdagmiddag afwerkt in het Marbella Football Center. Eerder kwam de formatie van Hoofdcoach Peter Bosz uit tegen Eredivisie-collega Heracles Almelo, die wedstrijd eindigde in een remise (1-1). Tegen de Duitsers begon PSV met een volledig hernieuwd elftal.

Vermaak & veerkracht

PSV beleefde een enerverende eerste 45 minuten tegen de huidige nummer drie van het tweede niveau van Duitsland. Binnen zeven minuten keek het team van Bosz al tegen een achterstand aan: HSV-verdediger Guilherme Ramos kopte de openingstreffer binnen vanuit een hoekschop. PSV toonde in de eerste seizoenshelft al vaak over een goede dosis veerkracht te beschikken en rechtte ook tegen de Duitsers de rug na een tegengoal: in de 18e minuut werd de achterstand ongedaan gemaakt door aanvoerder Luuk de Jong. Op aangeven van Jordan Teze tekende hij met een subtiele voetbeweging voor de 1-1.

Vervolgens was PSV via André Ramalho dichtbij de treffer die de hoofdmacht op voorsprong zou zetten, maar zijn kopbal werd gekeerd door keeper Daniel Heuer Fernandes. Minuten daarna veroorzaakte André een strafschop en ontving hij een rode kaart. Robert Glatzel schoot ‘Die Rothosen’ vervolgens op 2-1 vanaf elf meter. Ook de tweede tegengoal deed PSV niet bij de pakken neerzitten, wederom was Luuk belangrijk en liet hij zich gelden met zijn handelsmerk: domineren in de lucht. Zijn kopdoelpunt zorgde voor het vierde doelpunt van het eerste deel en zorgde ervoor dat de teams met 2-2 de pauze ingingen.

Brilstand
In plaats van een tweede helt met een 2-2 stand, begonnen PSV en Hamburger SV opnieuw aan een wedstrijd van 45 minuten. De rode kaart van André bleef daarmee zonder gevolgen. In het tweede deel van het oefenduel kregen beide teams mogelijkheden om nog meer doelpunten bij te schrijven, maar deze bleven uit. Net als het duel dat eerder werd gespeeld op vrijdagmiddag stapte het team van Hoofdcoach Peter Bosz met een evenwichtige eindstand van het veld.