Nieuws | Bakayoko is Johan Cruijff talent van de maand

Artikel
Nieuws | Bakayoko is Johan Cruijff talent van de maand

Johan Bakayoko is het talent van de maand februari in de Eredivisie. De negentienjarige aanvaller is door voetballiefhebbers en op basis van statistieken gekozen als beste speler onder de 21 jaar in de competitie. Ook vorige maand won een PSV’er de prestigieuze prijs. Toen was Xavi Simons de winnaar.

De Belgische vleugelaanvaller kwam in februari elke Eredivisiewedstrijd van PSV in actie. Tegen FC Groningen en FC Utrecht kwam hij tot scoren en tegen FC Twente gaf hij twee maal de eindpass. Het is sowieso een mooie week voor Johan. Afgelopen maandag verlengde hij nog zijn contract tot medio 2026. Daarnaast maakte hij in de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag nog een prachtige treffer. 

Johan is trots op dat hij Xavi mag opvolgen als talent van de maand: “Ik heb gekeken wie me voorgingen en het is een mooi rijtje namen. Het is een eer dat ik daar nu onderdeel van ben. Ik ben blij dat mijn inzet ook op deze manier wordt beloond.” 

Voorgangers
Als speler van Jong PSV werd Johan in de Keuken Kampioen Divisie al eens verkozen tot beste talent van de derde periode en talent van het seizoen. Sinds het voetbaljaar 2017-2018 wordt er elke maand een speler en talent van de maand uitgekozen. Naast Johan en Xavi waren er in het verleden nog twee andere PSV’ers die zichzelf Johan Cruijff Talent van de Maand mochten noemen: Angeliño en Steven Bergwijn.