Nieuws | Adil Ramzi wordt trainer Jong PSV

Artikel
Nieuws | Adil Ramzi wordt trainer Jong PSV

Adil Ramzi wordt deze zomer trainer/coach van Jong PSV. De 44-jarige oud-prof volgt Ruud van Nistelrooij op als verantwoordelijke op de bank van de Eindhovense beloften. “Ik ben trots dat ik komend seizoen de leiding heb over een betaald voetbalelftal. Ik ben klaar voor deze verantwoordelijkheid”, reageert de 37-voudig Marokkaans international.

Opbouw  
Ramzi heeft zijn trainersloopbaan bij PSV stap voor stap opgebouwd. Na een stageperiode in 2015 nam hij in 2016 zelf PSV onder 16 onder zijn hoede. Hij werd daarnaast als specialistentrainer en als assistent betrokken bij het eerste elftal en was afgelopen seizoen assistent-trainer bij Jong PSV. Komend seizoen staat hij voor het eerst op eigen benen. “Daar is Adil klaar voor”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong. “Hij heeft zich de afgelopen jaren in verschillende rollen bij PSV bewezen, is bekend met de filosofie van PSV Academy en het talent dat op PSV Campus De Herdgang speelt. We vertrouwen hem het trainerschap van Jong PSV toe.”

Spelers klaarstomen  
“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van PSV”, reageert Ramzi, die een contract voor twee seizoenen heeft geketend. “PSV heeft mij de kans gegeven om mijn carrière na het voetbal vorm te geven. Daar ben ik de club dankbaar voor. Na veel positieve ervaringen in de afgelopen jaren, heb ik de keuze gemaakt om me volledig op dit vak te richten. Ik kijk uit naar deze nieuwe fase van mijn loopbaan en hou daarbij het doel van Jong PSV scherp voor ogen: zo veel mogelijk spelers klaarstomen voor de A-selectie. De basis daarvoor is ruimschoots aanwezig.” De invulling van de voltallig staf van Jong PSV wordt op korte termijn bekendgemaakt.