Nieuwe functie Van Nistelrooy bij PSV

Artikel
Nieuwe functie Van Nistelrooy bij PSV

Ruud van Nistelrooy (39) stopt als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal en begint met ingang van het nieuwe seizoen als trainer/coach voor de spitsen van PSV onder 17, onder 19 en Jong PSV

'Veel zin in nieuwe klus'
Van Nistelrooy was als speler tussen 1998 en 2001 actief voor PSV en liep in de afgelopen periode in het kader van de cursus coach betaald voetbal stage bij Jong PSV. Eerder deed hij ervaring op bij de B1 van PSV, het huidige PSV onder 17. “Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd. Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal”, reageert Van Nistelrooy. “In mijn tijd als speler van Oranje heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken. Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring. Ik ben de KNVB dan ook dankbaar dat ze me deze kans hebben gegund. Ik heb ontzettend veel zin in mijn nieuwe klus bij PSV, waar ik de jonge aanvallers ga helpen bij het maximaal benutten van hun kwaliteiten.”

Brands: 'Ruud voegt echt wat toe aan de staf'
Technisch manager Marcel Brands van PSV is erg content met de nieuwe rol van Van Nistelrooy. “Het is bekend dat wij enorm veel waarde hechten aan de combinatie van pedagogisch onderlegde jeugdtrainers en ex-topvoetballers in onze opleiding. In de afgelopen jaren hebben we tijdens zijn stages gezien dat Ruud echt wat toevoegt aan onze staf, dus ik ben erg blij en trots dat hij nu in deze functie voor ons aan de slag gaat.”