'Niet denken dat we wel even winnen'

Artikel
'Niet denken dat we wel even winnen'

Dertien wedstrijden, twaalf overwinningen. Het vertrouwen is groot bij de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu. Zondag wacht Sparta Rotterdam in het Philips Stadion, de nummer veertien van de Eredivisie. “We moeten niet gaan denken dat we even van Sparta gaan winnen. De laatste wedstrijden hebben laten zien dat winst en verlies dicht bij elkaar ligt”, waarschuwt Cocu zijn ploeg.

Sparta absoluut niet onderschatten
“We kunnen geen enkel team onderschatten, elke wedstrijd is lastig", blikt de hoofdcoach vrijdagmiddag vooruit. "Als we te veel tandjes terugschakelen hebben wij het moeilijk. Aan de andere kant, als wij in hele goede doen zijn, zijn wij in staat om van iedereen te winnen.”

Groot vertrouwen
Op de eerste maanden van dit seizoen kijkt Cocu met tevredenheid terug, toch ziet de coach genoeg ruimte voor verbetering: “De ploeg staat er goed voor en het vertrouwen is groot. We trainen ook op de manier zoals we spelen, met heel veel energie en power in het team. Ook de werklust is groot, dat is een belangrijke basis voor ons succes. Daarnaast kijken we als team kritisch naar wat beter kan.” Cocu refereert daarbij aan de afgelopen wedstrijden, die PSV steeds nipt wist te winnen. “De eerste helft tegen Excelsior was velen malen beter dan hoe we tegen PEC Zwolle speelden. In de tweede helft zakten we wat terug. Tegen Sparta Rotterdam hebben we weer een kans om te laten zien dat we beter kunnen.”

Fitte selectie
PSV beschikt zondag over een fitte groep: “De hele selectie is fit. Lundvqist heeft zijn eerste minuten weer gemaakt met Jong PSV, een mooi moment voor hem na lang blessureleed. Alleen Koopmans is herstellende van een schouderblessure. Verder is iedereen fit. Dat is altijd prettig voor de staf.”

Lundqvist maakte maandagavond zijn rentree bij Jong PSV Lundqvist maakte maandagavond zijn rentree bij Jong PSV

Bekijk ook

HISTORY | #VITPSV

Video

'We hebben heel het team nodig'

Video