Napraten: ‘Nu stond er echt een team’

Artikel
Napraten: ‘Nu stond er echt een team’

De media berichten iedere dag uitvoerig over het wel en wee van PSV. De analyses over aanstaande en gespeelde duels of leukste interviews die zijn verschenen bundelen we en lees je via PSV.nl.

Op Dumfries kan PSV bouwen
Er was weer veel lof voor aanvoerder Denzel Dumfries. De rechtsback leidde tegen Vitesse de gelijkmaker in nadat hij werd neergehaald door PSV-huurling Armando Obispo. De strafschop die daarop volgde, werd feilloos benut door Sam Lammers. “In mijn ogen was het een terechte penalty”, zei hij na afloop tegenover FOX Sports. ‘PSV heeft dit seizoen veel te danken aan Dumfries’, vindt ED-journalist Rik Elfrink. ‘Dumfries straalt in woord en gebaar continu uit dat hij wil vechten voor een PSV-waardig slot van het seizoen.’ Elfrink deed er nog een schepje bovenop: ‘Even ging het niet om finesse, maar om vechtlust en weerbaarheid. Als het woord ‘Dumfries’ in de Van Dale zou zijn opgenomen, zou de laatste term zeker als betekenis terugkomen.’

PSV-huurling Obispo veroorzaakt een penalty nadat hij Dumfries probeert de bal af te nemen PSV-huurling Obispo veroorzaakt een penalty nadat hij Dumfries probeert de bal af te nemen

Viergever prijst het team
Nick Viergever prees het optreden van zijn ploeg na afloop. “Voorheen gingen de kopjes hangen of klaagden we, maar nu stond er een echt team”, zei de verdediger tegenover het ED. Na het openingsdoelpunt van oud-PSV’er Tim Matavz, vocht de ploeg zich terug in de wedstrijd. “Daarna zie je een beter PSV. We waren vaster aan de bal en hadden goede momenten over de zijkant. De zege is uiteindelijk verdiend”, aldus Viergever.

Guti vecht duels uit voor PSV
Door het uitvallen van Jorrit Hendrix na een half uur spelen, werd er weer een beroep gedaan op Erick Gutiérrez. ‘Hij moest er tegen Vitesse staan en kwam bovendrijven. Niet met opvallende daden aan de bal, maar wel door zijn robbertjes uit te vechten’, schrijft Elfrink. De wedstrijd vroeg ook niet om mooi voetbal. PSV vocht zich uiteindelijk naar de drie punten. “Ik positief gebleven, ook op de moeilijke momenten”, zegt Guti over zijn situatie bij de club. “Ik wil heel graag belangrijk zijn voor PSV en doe er alles aan”, besluit de Mexicaan.

Mooie carnaval
De stemming was natuurlijk opperbest nadat Gakpo de bevrijdende 1-2 binnen schoot. Tijdens carnaval is het dan ook extra feest voor de doelpuntenmakers en geboren Brabanders Lammers en Gakpo. “In de bus gaan we er al een feestje van maken”, zei Lammers na afloop tegen Omroep Brabant. En of hij op stap gaat? “Er zijn wel een paar andere Brabanders, dus misschien gaan we wel met een paar jongens.” Als rasechte Eindhovenaar is ook Gakpo mogelijk van de partij: “Echte Eindhovenaar hè, dus één plus één is twee.”

Gakpo viert zijn doelpunt met de meegereisde supporters Gakpo viert zijn doelpunt met de meegereisde supporters

‘PSV heeft ineens veel zin in Feyenoord-thuis’
‘Veerkracht. Weerbaar. Niet opgeven. Samenwerken. Teamgeest’, schrijft Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad over de zege van PSV bij Vitesse. ‘Woorden die een maand geleden nog ondenkbaar waren.’ Zo was het voor de ploeg een stuk leuker om na een uitwedstrijd in de kleedkamer te zitten, waar carnavalsmuziek te horen was. Ook roemt Wijffels verschillende PSV’ers om hun lichaamstaal. Dumfries in het bijzonder: ‘Hij trok ook in Gelredome weer onvermoeibaar ten aanval en dwong met zo’n rush de strafschop af.’ Tot slot werd er met een schuin oog naar het thuisduel met Feyenoord gekeken. “Feyenoord is geloof ik al twaalf duels achter elkaar ongeslagen. Wij zijn zover nog niet, maar hebben nu ook een begin gemaakt met een reeks. En dat doet iets met tegenstanders. Zo werkt dat gewoon”, vertelde interim-trainer Ernest Faber na afloop tegenover het AD.