Napraten: Ihattaren blijft verbazen

Artikel
Napraten: Ihattaren blijft verbazen

De topper tegen Ajax is hét gespreksonderwerp deze dag bij de koffieautomaat op het werk. Wat schrijven de media? Een nababbel met veel lof voor Mohamed Ihattaren en de tactische vondst van Mark van Bommel.

VI: tactische vondst Van Bommel
Ajax-trainer Erik ten Hag vond niet dat zijn collega Mark van Bommel hem tactisch had afgetroefd in een jacht op een gelijkspel door Cody Gakpo in te brengen. Voetbal International bestrijdt die lezing echter. In dit artikel op VI PRO alles over de omzetting van de PSV-coach waardoor PSV alsnog een punt overhield aan de topper.

Ihattaren uitblinker
Volgens datzelfde VI was Mohamed Ihattaren zondag de grote uitblinker tijdens de topper. De nog altijd maar 17-jarige middenvelder kreeg van de rapporteurs met een 7,5 het hoogste punt. Ook het Eindhovens Dagblad en Willem van Hanegem zijn vol lof over Mo. ‘Ihattaren wordt beste Marokkaanse speler ooit als hij voor Oranje kiest’, zegt de oud-international en Icoon van het Nederlandse voetbal in zijn column in het Algemeen Dagblad.

‘Nog geen keuze’
In De Telegraaf schrijft Valentijn Driessen niet onder de indruk te zijn over het niveau van PSV – Ajax. Zijn rapporteur was dat wel over het niveau van Ihattaren. De redactie van De Telegraaf tekende uit de mond van de jongeling nog op dat hij voorlopig geen keuze wil maken tussen het Nederlands of Marokkaans voetbalelftal. “Mijn vader is ziek en ik wil zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen. Dat kan in interlandperiodes vaak, omdat we dan een paar dagen achter elkaar vrij zijn. Mijn familie staat voor mij op nummer 1 en ik wil geen spijt hebben achteraf van een te snelle keuze”, aldus Ihattaren.

Rek in PSV
Namens het Algemeen Dagblad analyseerde Maarten Wijffels de topper en hij vraagt zich deze maandag af wat de wedstrijd in bredere zin over de titelstrijd zegt. Ajax, dat zal in opzet niet veel meer veranderen denkt Wijffels: “Bij PSV is er meer onduidelijk over de kracht en over de rek in de speelwijze. Al is het maar omdat PSV tot nu alleen maar bezig is geweest een enorme brei aan wedstrijden af te werken. En dat in combinatie met een komen en gaan van spelers op de transfermarkt, een situatie die letterlijk tot 31 augustus heeft geduurd. Een speler als Ritsu Doan bijvoorbeeld is er pas net. Misschien blijkt hij over een maand wel iemand die PSV aan meer voetballend vermogen helpt op het middenveld. Of misschien blijkt Ryan Thomas wel de missing link op dat punt”, aldus Wijffels. Hier lees je er meer over.

Zoet koestert punt
Naast Ihattaren was ook doelman Jeroen Zoet gisteren belangrijk. Met een aantal cruciale reddingen voorkwam hij dat Ajax al in de eerste helft op voorsprong kwam. “Ik weet niet of dit mijn beste wedstrijd van het seizoen was. Ik win liever een wedstrijd, dan dat ik belangrijk ben met reddingen”, zei Zoet, die bij het Eindhovens Dagblad ook aangaf de kritiek op zijn presteren zat te zijn. “Ik wilde me niet extra bewijzen. Ik kijk alleen maar vooruit, terugkijken heeft geen zin. Ik sta hier al zeven jaar onder de lat en het is altijd wel wat.”