Nababbelen: ‘PSV kan rol spelen in Europa League’

Artikel
Nababbelen: ‘PSV kan rol spelen in Europa League’

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Deze keer praten we na over de gewonnen wedstrijd tegen Sporting Lissabon. Wij zetten de belangrijkste berichten op een rijtje.

Flexibel PSV
Analist Pieter Zwart blikt in Voetbal International terug op de wedstrijd tegen Sporting Lissabon. Hij was met name te spreken over de flexibiliteit van PSV als team en liet dat blijken uit zijn analyse: “Zo ontstaat een wedstrijd waarin PSV controleert, zelfs op de momenten dat de Eindhovenaren de bal niet hebben. Met de snelheid van Bergwijn, Bruma en Malen in combinatie met de creativiteit van Ihattaren is er altijd dreiging van een tegenaanval.” Van Bommel maakt volgens Zwart goed gebruik van de tactische middelen die hij heeft: “Inmiddels blijken dus ook Nederlandse teams in staat om zo wedstrijden te winnen: kijken naar de speelwijze van de opponent en kiezen voor de oplossing die werkt.”

PSV kan een rol spelen in de Europa League
Ook clubwatcher Rik Elfrink is te spreken over het PSV wat hij gisteren zag vlammen. Drie belangrijke punten zijn binnen tegen Sporting Lissabon. Overwintering is nog lang niet binnen, maar een goed begin is het halve werk: “Dit PSV moet negen of tien punten kunnen pakken in deze poule. En wat er dan verder gebeurt... Je bent afhankelijk van de loting. Je kan snel tegen een heel grote ploeg uitkomen, maar als je heel ver wil komen moet je van iedereen winnen. Dat dit PSV wel een rol kan spelen in de Europa League, is duidelijk.” Bekijk hier zijn volledige analyse.

Malen: ‘Bloedvorm bestaat niet’
Donyell Malen, de maker van de 1-0, stond na afloop van de wedstrijd voor de camera’s van FOX Sports. Ondanks dat hij goed in vorm is blijft hij er zelf nuchter over. “Bloedvorm bestaat niet. Maar als je er lekker in zit, zit je er lekker in”, zegt de spits. “De eerste tien minuten zaten we er niet lekker in, maar daarna zochten we beter de ruimte en meer in de counter gingen. We kunnen als het moeilijker gaat toch uit het niets scoren.”

Dumfries onder de indruk van de Europa League
Na de wedstrijd stond ook Denzel Dumfries nog even de pers te woord. Hij ging in gesprek met Voetbal International en was tevreden over het resultaat. Toch zag hij nog wel wat verbeterpuntjes: “Ik denk dat de goals die we tegen krijgen op een verkeerd moment vielen. Dat moet beter.” De rechtsback is onder de indruk van het niveau van de Europa League: “Ik vind het een goede competitie die steeds beter wordt elk jaar. Als ik kijk naar de ploegen die meedoen dan vind ik het wel een sterke competitie. Wij als PSV moeten echt geloven in onze kansen dit seizoen, we moeten onszelf niet onderschatten maar ook niet overschatten.”

Ihattaren een talent van de buitencategorie
Ook clubwatcher Reon Boeringa heeft vol spanning de wedstrijd tegen Sporting Lissabon bekeken. Van een speler in het bijzonder was Boeringa erg onder de indruk: Mohamed Ihattaren. “Zeventien jaar pas, je zou het bijna vergeten. Tegen Vitesse was hij ook al zo goed en dan een paar dagen later weer uitblinken, dat is heel indrukwekkend”, zegt de analist. “Met hem op tien gaat PSV veel beter spelen, tot veel meer kansen komt en alles beter in elkaar past.” Boeringa vindt Ihattaren een talent van de absolute buitencategorie: “Als je op je zeventiende zo goed en bepalend bent voor een club als PSV dan zegt dat heel erg veel.”