‘Naar onze wapens gespeeld’

Artikel
‘Naar onze wapens gespeeld’

Mark van Bommel roemde na de met 3-0 gewonnen topper tegen Ajax het spel van zijn team. “We hebben naar onze wapens gespeeld. Iedereen haalde een hoog niveau. In balbezit en in werklust”, vertelde hij in de catacombe van het Philips Stadion.

Teamprestatie     
“Iedereen weet van elkaar wat hij gaat doen”, vervolgde Van Bommel. “Er springen een aantal jongens in het oog, maar het is echt een teamprestatie. Voor rust maakten we drie mooie goals, in de tweede helft speelden we op karakter, met werklust de zege binnengehaald. Dat is een vorm van mentale hardheid. Ik zag een team dat er alles aan deed om geen goal tegen te krijgen.”

Kracht De Jong    
Eén van de jongens die in het oog sprong was Luuk de Jong, die voorin nagenoeg ieder kopduel won. “Luuk verdeelde het spel met zijn hoofd. Hij is zo belangrijk voor ons. En als het elftal goed loopt, kan het individu uitblinken”, aldus Van Bommel die ook de supporters roemde. "Het publiek heeft ons vanaf het begin gedragen. Zoals vaker. Dat motiveert enorm."

De Jong: ‘Mooie eerste stap’    
Aanvoerder Luuk de Jong bleef bij FOX Sports realistisch. De maker van de 2-0 was blij, maar temperde het enthousiasme. “Dit is lekker, maar uiteindelijk maken dit soort wedstrijden je geen kampioen. Je moet over langere tijd een goede reeks neerzetten, maar het is een mooie eerste stap”, aldus De Jong die vertelde dat PSV voor de wedstrijd de beelden van het kampioensduel van vorig jaar had teruggekeken. “Van Bommel hamert erop dat in de top details bepalend zijn. Als wij in onze taak blijven spelen, gedisciplineerd zijn dan kunnen we ver komen”, voegde hij daar aan toe.