‘Na de rode kaart was het gedaan’

‘Na de rode kaart was het gedaan’
2 min

Aanvoerder Pablo Rosario baalde stevig van het optreden van PSV. Op bezoek bij FC Utrecht werd niet alleen met 3-0 verloren, Rosario’s ploeg eindigde ook nog met negen man na directe rode kaarten voor Jorrit Hendrix en Nick Viergever.

Arbiter Danny Makkelie gaf in eerste instantie nog twee keer een gele kaart, maar op aandringen van de VAR greep de scheidsrechter alsnog naar rood. “Na de 1-0 waren we wakker, speelden we ook goed maar na de eerste rode kaart was het over. Ik heb de beelden niet gezien, maar die spreken altijd voor zich”, reageerde Rosario direct na de wedstrijd. Bij FOX Sports “We raakten ons hoofd kwijt. We liepen overal, terwijl je op dat moment juist compact moet spelen en er alles aan moet doen om tegentreffers te voorkomen.”

Denzel Dumfries kwam wat later voor de camera en had in de tussentijd de ruimte gekregen om de beelden terug te kijken. “Ik denk dat die jongens het zelf ook weten. De VAR liegt niet”, zei de rechtsback over de bewuste momenten. “Het zijn geen jongens die dit expres doen”, vervolgde hij. “Of jongens die een tegenstander willen blesseren. Op het moment dat Nick bijvoorbeeld de sliding inzet, kan hij zijn been niet meer terugtrekken.”

Hoewel de tegenslag nu overheerst, verwacht Dumfries niet dat PSV van slag zal raken. “We rechten onze rug, dit was een offday en wij zullen ons herstellen”, besloot hij.