N.E.C., terug in de middenmoot

N.E.C., terug in de middenmoot
2 min

Nog maar twee jaar geleden degradeerde N.E.C. naar de Jupiler League. In dat licht is het een grote prestatie dat de club tegenwoordig weer als stevige middenmoter wordt gezien. In het seizoen 2014-2015 werd NEC met grote overmacht kampioen in de Jupiler League.

Vier wedstrijden, vijf goals
De prestaties van de ploeg van Peter Hyballa zijn tot nu toe ook precies gemiddeld. Eén winstpartij (tegen sc Heerenveen), één verliespartij (tegen AZ) en twee gelijke spelen (tegen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle) maken dat de ploeg na vier wedstrijden bij de middenmoot van de Eredivisie hoort. N.E.C. scoorde dit seizoen in totaal 5 keer. Reagy Ofusu en Kévin Mayi maakten er allebei twee. De andere goal werd gemaakt door de Deense verdediger Dario Dumić. Naast de goal die Dario Dumić maakte heeft hij dit seizoen ook al twee assists gegeven. 

Eeuwige rivaal
Vorig seizoen eindigden de Nijmegenaren onder Ernest Faber op een tiende plaats en daar werd tevreden op gereageerd. De doelstelling voor dit jaar zal het linkerrijtje zijn. Bijkomend doel van de supporters is om de grote concurrent uit Arnhem onder zich te houden. Vorig jaar eindigden Vitesse en N.E.C. gelijk in punten, het doelsaldo van de Arnhemmers was beter.

Quincy Owusu-Abeyie
Het Nijmeegse team is flink omgegooid in de afgelopen transferperiode. Sterkhouders als Christian Santos, Lucas Woudenberg, Brad Jones, Navarone Foor en PSV’er Marcel Ritzmaier zijn vertrokken. Daarvoor kwam een legioen onbekende, veelal transfervrije spelers in de plaats. Van de elf nieuwe aanwinsten is Quincy Owusu-Abeyie, die furore maakte op het WK onder 20 in 2005, de grootste naam. De inmiddels 30-jarige Nederlandse Ghanees zat zonder club en is opgepikt door de Nijmegenaren.