‘Moeizame slotfase aan onszelf te wijten’

‘Moeizame slotfase aan onszelf te wijten’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu baalde dat zijn ploeg Excelsior zondagmiddag terug in de wedstrijd liet komen. Zijn ploeg won weliswaar met 2-1, maar zag Excelsior nog dicht bij een gelijkmaker komen. “Dat hebben we echt aan onszelf te wijten”, vertelde de coach.

De eerste helft was verzorgd, vond Cocu. “We drongen Excelsior terug, creëerden voldoende kansen en scoorden goede goals. Dat hadden er wellicht nog meer kunnen zijn. Toen zij in de tweede helft scoorden, raakten we in de war. Op zo’n moment met je de wedstrijd neutraal maken. Zorgen dat zij geen kansen meer creëren en de zege zakelijk binnenhalen. Dat lukt ons niet en daardoor kwamen in de slotfase nog flink onder druk te staan.”

Zover had het misschien niet gekomen als een treffer van Luuk de Jong niet geannuleerd werd. De aanvaller werkte direct na rust bij een 0-2 stand de bal binnen, maar deed dat volgens de arbitrage met de arm “Onvoorstelbaar”, baalde De Jong. Ik duwde de bal met mijn borst in de goal. En bij 3-0 is het gewoon afgelopen.”