Misser wordt Jong PSV fataal

Jong PSV wist geen punten over te houden aan het duel met Telstar. In Velsen-Zuid werd een blunder fataal voor de ploeg van Peter Uneken. Meer doelpunten kwamen niet en de ploeg verloor 1-0.

Misverstand
De thuisploeg nam in de eerste minuten het initiatief, maar verdedigend werk hield de aanval onder controle. Jong PSV wist een aantal keren gevaarlijk te worden in de openingsfase en moest het daarbij vooral hebben van de lange bal en de snelheid van de aanvallers. Het eerste schot op doel kwam op naam van Amar Catic, die na een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg maar op Telstar-doelman Anthony Swolfs stuitte. Later kwam nog een uitbraak voor Catic en Richy Ledezma die samen op de goal afstormden. Een ingreep van de thuisploeg wist een enorme kans te voorkomen. De eerste goal viel uiteindelijk via Jong PSV, maar in het verkeerde doel. Een misverstand tussen Shurandy Sambo en Youri Roulaux zorgde voor een eigen doelpunt nadat de rechtsback, opgejaagd door een speler van Telstar, een pass terug gaf die in een leeg doel eindigde. Kort hierna volgde het rustsignaal van de scheidsrechter.

Doelpuntloos
In de eerste minuut van de tweede helft kwam een enorme kans voor Telstar. Jong PSV werd op de been gehouden door een snelle reflex van Roulaux. Ook zat het geluk mee. Vier spelers van Telstar wisten voor de goal te komen na een omschakeling, maar een enorme kans op de 2-0 werd gemist. Jong PSV kreeg steeds meer aanvallen van de thuisploeg te verduren. Trainer Peter Uneken greep in met een verdedigende wissel en bracht Justin de Haas in de ploeg, wat voor de nodige rust zorgde. Helaas leverde het geen treffer meer op. Catic kwam dichtbij een gelijkmaker na een rappe solo. Helaas wist hij niet op tijd een teamgenoot te vinden. 1-0 werd de eindstand.

Roulaux; Gloster, Soulas, Daverveld, Sambo; Schoonbrood (74’ Wallenburg), Sadílek, Kjølø (82’ Horvath); Catic, Ledezma, Sidibe (65’ De Haas).