Mijlpaal | 250 keer Luuk de Jong in rood-wit

Artikel
Mijlpaal | 250 keer Luuk  de Jong in rood-wit

Luuk de Jong heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Naast dat hij veel blijft scoren en belangrijk is voor het team, was het thuisduel met Rangers FC zijn 250e wedstrijd voor PSV. De aanvoerder ontving vooraf aan het duel met NEC een speciaal cadeau.

De spits kreeg een cadeau en een bos bloemen overhandigd van Mart van den Heuvel. Luuk begon in 2014 aan zijn eerste periode bij de club. Glansrijke jaren volgden, met de kopsterke spits als onbetwiste aanvalsleider van PSV. Tussen 2014 en 2019 scoorde hij 112 goals in 204 wedstrijden en won hij naast drie landtitels twee keer de Johan Cruijff Schaal. Hij verdiende een transfer naar het Spaanse Sevilla FC, waarmee hij de UEFA Europa League won en zelfs twee keer scoorde in de finale. Na een seizoen bij FC Barcelona keerde Luuk in juli 2022 weer terug bij PSV. 

Luc Nilis voorbij
Sindsdien wist de spits in 47 wedstrijden 25 keer het net te vinden. Vijf daarvan scoorde de aanvoerder in de afgelopen voorrondes van de UEFA Champions League. Als hij zaterdag opnieuw weet te scoren, in het duel tegen NEC, kan hem dat een andere fraaie mijlpaal opleveren. Dan haalt hij Luc Nilis in op de eeuwige topscorerlijst van PSV in de Eredivisie. Momenteel delen zij de derde plek met 110 doelpunten, achter Willy van der Kuijlen (308) en Coen Dillen (119).