Midweeks bekerduel met Fortuna: eerder dit jaar won PSV

Artikel
Midweeks bekerduel met Fortuna: eerder dit jaar won PSV

PSV speelt aankomende woensdag zijn eerste wedstrijd voor de TOTO KNVB Beker tegen Fortuna Sittard. De twee clubs stonden in totaal 47 keer eerder tegenover elkaar. PSV won daarvan 36 keer en speelde 6 keer gelijk. De club kan dan ook woensdag vol vertrouwen aan de wedstrijd starten.

Tweede ronde
PSV start direct in de tweede ronde voor de KNVB Beker. De club sloeg de eerste ronde over omdat het team meespeelt in de Europese competitie. Fortuna speelde de eerste wedstrijd wel en won met 3-0 van TOP Oss.

Doelpunten
PSV scoorde in totaal 116 keer tegen Fortuna Sittard. De club heeft daarmee een gemiddelde van 2,47 doelpunten per wedstrijd. Fortuna maakte 43 treffers met een gemiddelde van 0,91 doelpunt per wedstrijd.

 Beker
PSV speelde twee keer eerder tegen Fortuna Sittard om de beker. In het seizoen 1976-1977 won PSV met 1-0. In de halve finale in 1999 was Fortuna te sterk. PSV verloor toen met 1-3.

 Grootste thuisoverwinning
De grootste thuisoverwinningen van PSV tegen Fortuna  waren in seizoen 1992-1993, 2018-2019 en 2019-2020. Het werd in alle drie de wedstrijden 5-0.

 Vorige ontmoetingen
Vorige maand troffen beide ploegen elkaar in Limburg voor de competitie. PSV won toen met 1-4. Armindo Bruma, Ritsu Doan en Ibrahim Sangaré maakten de doelpunten.

 Oude bekenden
PSV staat woensdag tegenover twee oude bekenden. Fortuna-spelers Yanick van Osch en Nigel Lonwijk komen beiden uit de jeugdopleiding van PSV.

Bekijk ook