Media-overzicht: PSV’ers dolblij met zege op Sturm Graz

Media-overzicht: PSV’ers dolblij met zege op Sturm Graz
5 min
PSV1

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht wordt de wedstrijden van afgelopen donderdag uitgebreid geanalyseerd.

‘We hadden dit nodig’
Marco van Ginkel is erg blij met de 1-4 overwinning op Sturm Graz afgelopen donderdag. "We hebben goed de ruimtes gevonden", aldus de aanvoerder. "In de eerste helft hadden we het spel helemaal onder controle.  Na de 0-2 domineerden we wel iets minder en kwam er meer druk vanuit Sturm Graz.” Hij vertelt dat ze zich goed herpakten en dat er daardoor mooie doelpunten vielen. "We hadden dit ook echt heel erg nodig. Het was de afgelopen weken frustrerend dat we wel veel kansen hadden, maar die niet konden pakken. We moesten deze wedstrijd winnen en dat hebben we gedaan.”

‘We gaven bijna niks weg’
Ook Joël Drommel is opgelucht. "Ik had zelf een hele moeilijke week. Door de fout bij Willem II voelde ik mij heel erg schuldig”, aldus de doelman. Hij vertelt dat de fout van vorige week geen invloed had op zijn vertrouwen. “Ik startte zelfverzekerd. Het is dan lekker als je ook even de bal in je handen krijgt. De eerste helft stonden we goed en gaven we bijna niks weg.” Hij vertelt dat het belangrijk is dat je in een wedstrijd geconcentreerd blijft. “Dit is ook nog een leerproces van mij, maar dat komt zeker goed. Ik ben blij hoe het nu is gegaan. Het kan natuurlijk altijd beter, maar daarom blijf ik mij ontwikkelen.”

Hoogste spelersbeoordeling Gakpo
Ondanks dat Cody Gakpo donderdagavond niet scoorde in het Europa League-duel, gaf Voetbal International de aanvaller wel de hoogste spelersbeoordeling van alle PSV’ers. De aanvaller scoorde een 7,5. Mario Götze en Philipp Max deelden de twee plek. Beide spelers kregen een 7.

‘Vertessen bewijst waarde’
Clubwatcher Rik Elfrink is erg te spreken over Yorbe Vertessen. “Ik vond dat Vertessen weer erg goed inviel. Hij kan met zijn drive altijd iets inbrengen.” Elfrink vertelt in het Eindhovens Dagblad dat de aanvaller daar ook de kwaliteiten voor heeft. “Hij kan goed van de ruimtes profiteren en heeft ook de snelheid om daar iets mee te doen. Vertessen heeft nu nog geen basisplek, maar zit er wel tegenaan. Als invaller is hij zeer nuttig gebleken. Uiteindelijk heeft hij ook geholpen om hier de boel stil te krijgen.”


Malen scoort eerste doelpunt
Donyell Malen scoorde afgelopen dinsdag zijn eerste doelpunt voor Borussia Dortmund. De oud-PSV’er was dolgelukkig. ​​ “Daar leef je voor als spits”, vertelt Malen na de wedstrijd bij Amazon Prime. “Je eerste doelpunt maken is belangrijk, ik kan niet gelukkiger zijn. Het is een geweldig gevoel, ik ben erg blij dat ik gescoord heb en het team heb geholpen. Dit is een belangrijke zege.” Malen is door de UEFA uitgeroepen tot Man of the Match. 

Nederland reikt naar nummer 6 coëfficiëntenranglijst
Doordat de Nederlandse teams, waaronder PSV, dit seizoen in de Europese wedstrijden goede prestaties hebben behaald, lonkt de zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst. Op die positie zouden de nummer 1 en 2 van de Eredivisie direct kunnen meedoen met de Champions League. “Met een coëfficiënt van 6,400 is Nederland dit seizoen zelfs het best presterende land van dit moment”, zo schrijft Voetbal International. Wel leggen ze uit dat er een kleine nuance in zit.  “De grote landen zijn pas pas medio september op volle kracht begonnen aan hun Europese campagnes.” Volgens Voetbal International staat Nederland op de eerste plek dankzij de succesvolle zomer waarin geen enkele ploeg in de Europese competitie werd uitgeschakeld. Hierdoor kunnen ze punten pakken in de groepsduels.

‘Van Nistelrooy traint zoals hij speelt’
Oud-topspits Ruud van Nistelrooij zet dit seizoen bij Jong PSV zijn eerste stappen als coach in het betaalde voetbal. In Voetbal International vertelt hij over zijn nieuwe rol. “Ik ben opleider, dat is duidelijk, maar ik wil ook winnen. En ik denk ook dat leren winnen een onderdeel is van de opleiding. Mijn spelers mogen fouten maken, daar leren ze van, maar ook bij Jong PSV willen we resultaten halen”, aldus Van Nistelrooy. Hij kijkt terug op de nederlaag tegen ADO Den Haag. “In mijn emotie ga ik voor het resultaat, maar in het dagelijks werk met deze jongens kijk je ook naar ontwikkeling. Met trainingen, wedstrijden en momenten die ik met ze kan bespreken, kom je tot een traject met elkaar. Ze moeten dus dit soort duels met ADO ervaren om de volgende stap te kunnen zetten.” Hoofd Academy Ernest Faber maakt de ontwikkelingen van de trainer dagelijks mee. “Zoals hij als speler was, zo is hij nu ook als trainer. Wat ik daarbij mooi vind, is dat hij zijn opleiding als trainer in eigen hand heeft genomen. Dat heeft hij als voetballer natuurlijk ook gedaan door onderaan te beginnen. Hij heeft geen haast en geeft zichzelf de tijd om een goede trainer te worden”, aldus Faber in Voetbal International.