Media loven kampioen PSV

Artikel
Media loven kampioen PSV

De Nederlandse media zijn eensgezind: PSV is de terechte kampioen van Nederland. In PSV in the Picture vandaag alles over de 24e titel.

Bergwijn: ‘Deze titel voelt meer als de mijne’
Steven Bergwijn had al vanaf het begin van de wedstrijd het gevoel dat het allemaal zou goed komen, zegt hij tegen De Telegraaf. ‘’Eigenlijk had ik vanaf minuut één al het gevoel, dit gaat niet meer fout. Al toen ik de bus uit kwam voor het stadion, ging het helemaal los. Dat geeft je als speler een extra stimulans’’, zei de buitenspeler. Bergwijn had ’s ochtends voor de wedstrijd al aangegeven dat hij zou gaan scoren. ‘’En deze titel voelt sowieso meer als de mijne dan die andere twee, want ik heb ik veel meer gespeeld. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen AZ, toen we met 3-2 wonnen, zag je al dat we als team voor elkaar streden. Dat hebben we het hele seizoen laten zien’’, aldus Bergwijn.

Vissers: ‘Een fantastische gebeurtenis’
In de uitzending van Studio Voetbal roemde de Volkskrant-journalist de sfeer in het Philips Stadion. ‘’Het was echt een kolkende arena. Het stadion stond in vuur en vlam. Je kreeg een soort van mengeling van supporters en voetballers, dat is toch het leuke van voetbal. Het was erg fascinerend om te zien. Het was een fantastische gebeurtenis.’’ Bekijk hier de uitzending…

Van Ginkel leeft zijn droom
In gesprek met De Telegraaf was aanvoerder Marco van Ginkel euforisch over de prestatie van zijn team. ‘’Iedereen was er klaar voor. Iedereen wilde dat het op deze dag ging gebeuren. Alsof het niet mis kon gaan. En toen mocht ik als laatste het podium op, en als eerste die schaal in m’n hadden hebben. Dat blijft me wel bij. Een droom die uitkomt. Het wordt samen met de supporters één groot feest’’, aldus Van Ginkel.

PSV oppermachtig sinds eeuwwisseling
PSV pakte zondag de landstitel door aartsrivaal Ajax met 3-0 van het veld te vegen. Opta blikte in samenwerking met VI terug op het succes van PSV dit seizoen. Lees hier…

Zoet trots op titel na constante kritiek
Jeroen Zoet was erg trots op zijn team met het behalen van de 24e landstitel van PSV. In de catacomben van het Philips Stadion sprak de doelman met de aanwezige pers. ‘’Dit is natuurlijk wel de kroon op een mooi seizoen. Een seizoen waarin we constant kritiek kregen omdat we niet goed zouden hebben gespeeld. Uiteindelijk staan we hier toch wel gewoon met de schaal in onze handen’’, aldus Zoet.


AD: het verhaal van de schaal
Het Algemeen Dagblad analyseerde het seizoen van PSV. Volgens verslaggever Maarten Wijffels werd de ruggengraat van het kampioenselftal gevormd door jongens van de gestampte pot, die allemaal in de as spelen. Lees hier zijn analyse…

Prominenten, oud-spelers en concurrenten feliciteren PSV
De 24e landstitel van PSV is ook onderwerp van gesprek op social media waar oud-spelers, prominenten en concurrenten hun felicitaties richting Eindhoven sturen.

Cocu nog niet klaar bij PSV
Hoofdcoach Phillip Cocu behaalde zondag zijn derde landstitel als trainer van PSV. Met vijf dienstjaren is hij de langstzittende coach in de Eredivisie, maar aan een afscheid wil hij nog niet denken. Dat zegt Cocu tegen FOX Sports. ‘’Ik heb gewoon een contract, dus dat loopt door. Het wordt alleen maar mooier’’, zei de oefenmeester, waarna hij dit seizoen analyseerde. ‘’Stabiliteit typeert ons seizoen. Het collectief heeft de titel behaald. Ze zijn gedurende het seizoen echt een team geworden. Ze gingen voor elkaar door het vuur, in goede maar ook in moeilijke tijden. Ik ben heel trots op dit team’’, aldus Cocu.


Kijkcijferrecord voor FOX Sports
De kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax heeft gezorgd voor een kijkcijferrecord bij Fox Sports. Voor het eerst trok een wedstrijd meer dan een miljoen kijkers, dat meldt het Mediacourant. Het vorige record was de wedstrijd Ajax - PSV van eerder dit seizoen.

Luuk de Jong herrezen
Voetbal International analyseerde het seizoen van PSV-spits Luuk de Jong. De aanvalsleider was afgeschreven, een droogstaande spits, maar hij werd een hernieuwd leider en een onmisbaar mikpunt van een kampioenselftal. Lees verder…

Van Hanegem: ‘PSV de kampioen van de armoede? Complete onzin’
Willem van Hanegem heeft in zijn column keihard uitgehaald naar Ajax en Feyenoord. ‘’PSV de kampioen van de armoede? Want die term kwam weer voorbij hé, de afgelopen weken. Maar PSV dit etiket opplakken, is complete onzin. De armoede, dat was de concurrentie. Dat waren Ajax en Feyenoord. PSV startte moeizaam, maar is gewoon de verdiende kampioen van Nederland. Ik feliciteer de ploeg en hun supporters van harte met het succes’’, aldus Van Hanegem.

FOX Sports: alle reacties van spelers
Na de glorieuze overwinning van PSV op Ajax (3-0) werden hoofdcoach Phillip Cocu, Technisch Manager Marcel Brands, Algemeen Directeur Toon Gerbrands en de spelers geïnterviewd op het veld door Fox Sports. Bekijk hier alle fragmenten

Isimat wil doorgaan bij PSV
Nicolas Isimat wil na dit seizoen doorgaan bij PSV. ‘’Dit is een club met een goede directie en technische staf, waar iedereen eerlijk is tegen elkaar’’, zei de Fransman in het ED. ‘’We gaan misschien weer Champions League spelen. Hoe het precies gaat uitpakken, zullen we in de zomer zien, ook voor wat betreft mezelf’’, aldus de verdediger.

Bekijk ook

Jacht op de beker is geopend

Video

SAMENVATTING | PSV - Ajax

Video