Maxi Romero helpt Jong PSV met goal aan overwinning

Jong

Met Maxi Romero in de basis won Jong PSV vrijdagavond voor de derde keer dit seizoen een thuiswedstrijd. Dit keer moest VVV-Venlo het ontgelden, dat in de eerste helft niet veel te zeggen had. De tweede helft had echter een totaal ander gezicht, waardoor het toch nog spannend werd.

Dominantie
Al vroeg in de wedstrijd werd de Argentijn in stelling gebracht. Hij probeerde zijn directe tegenstander uit te kappen, maar dat kon de Venlose defensie nog net voorkomen. Even later gaf Johan Bakayoko voor op Cheick Touré die de bal met het hoofd in de handen van de doelman stuurde. De vele kansen bleken een voorboden voor wat komen ging. In de 24e minuut scoorde Bakayoko uit de rebound en twintig minuten later was het notabene Romero die Jong PSV vanaf de stip naar een 2-0 voorsprong schoot.

Spannend slot
Het tweede bedrijf kent een mindere start als VVV-Venlo direct scoort. Daarna kan Vincent Müller de bal nog net op tijd van de lijn halen. Zo voorkwam hij een gelijk stand. Daarna ging de storm even liggen en bloedde de wedstrijd een beetje dood. In de slotfase kwam VVV-Venlo nog een aantal keer tot schieten, maar hetzelfde kan gezegd worden over Jong PSV dat via de counter de druk erop hield. Na 94 minuten kwam het verlossende eindsignaal waarmee Jong PSV de eerste periode winnend afsloot.

Müller, Vos, (60/Seelt)Felipe, Van de Blaak, (60/Comenencia)Markelo; Matuta, Tielemans, (90/Leysen)Kjølø; Touré, (46/Saibari)Romero, Bakayoko.