Mauro Junior op huurbasis naar Heracles

Artikel
Mauro Junior op huurbasis naar Heracles

Mauro Junior speelt komend seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo. De eredivisionist huurt de 20-jarige Braziliaan, die nog tot 2022 onder contract staat in Eindhoven, voor één seizoen van PSV.

Debuut  
Mauro debuteerde twee seizoenen geleden onder Phillip Cocu in het eerste van PSV. De linkspoot stond daarvoor al lange tijd op de radar van PSV, dat hem meermaals uitnodigde voor stageperiodes op De Herdgang. In 2017 werd hij definitief vastgelegd, waarna hij zich razendsnel in de A-selectie speelde. In het kampioenselftal kwam de Braziliaan tot 15 wedstrijden en daarin scoorde hij eenmaal.

Jong PSV  
Afgelopen seizoen kwam Mauro tot minder optredens bij PSV (4). In Jong PSV liet hij zich echter geregeld zien. In 17 duels met de beloftenploeg scoorde Mauro 6 keer. Komend seizoen kan hij een vol jaar ervaring in de Eredivisie op gaan doen. De aanvallend ingestelde middenvelder vertrok zaterdag vanuit het trainingskamp van PSV om zich bij zijn nieuwe tijdelijke ploeg te voegen. PSV komt Mauro mogelijk al snel weer tegen. Op 17 augustus ontmoet de ploeg van Mark van Bommel Heracles Almelo in Overijssel.