Matchwinnaar De Jong: ‘Geef alles’

Artikel
Matchwinnaar De Jong: ‘Geef alles’

Voor het eerst dit seizoen stond Luuk de Jong verslaggevers als matchwinnaar te woord. De aanvaller verzorgde als invaller de enige treffer in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. “Ik geef alles in de minuten die ik krijg”, zei hij lachend bij de NOS. Phillip Cocu was blij met de inbreng van De Jong.

Hard werken   
De Jong was scherp bij een voorzet van Joshua Brenet, wurmde zich los van zijn tegenstander en tikte leep binnen. “Ik wil gewoon hard werken en belangrijk zijn voor het team”, reageerde hij nuchter. “Het is mooi dat ik de winnende maak.”

Door zijn treffer boekte PSV alweer de tiende zege in de Eredivisie op rij. Bovendien zorgde hij ervoor dat PSV maximaal profiteert van het puntenverlies van Ajax, een week voordat beide ploegen het tegen elkaar opnemen in Amsterdam. “Het gaat moeilijk worden om volgende week te winnen in de ArenA”, bleef De Jong voorzichtig. “We blijven rekening met Ajax houden, ondanks onze voorsprong. En ook AZ is dit seizoen goed bezig”, refereerde hij aan de titelrace.

Cocu blij voor De Jong
“Ik ben blij voor Luuk persoonlijk”, vertelde hoofdcoach Phillip Cocu na afloop. “Hij laat zien dat hij op een hele professionele manier met zijn rol van vandaag omgaat.” Over het optreden van zijn team was Cocu minder tevreden. “We hadden geen antwoord op het defensieve spel van Sparta. Ik had verwacht dat we beter tussen de linies konden komen, maar dat kwam er in de eerste helft te weinig van.”

Toch vond Cocu het al met al een verdiende zege. “Helaas hebben we geen tweede treffer kunnen maken, terwijl we die mogelijkheden zeker wel hadden. Verdedigend hebben we amper iets weggegeven. Het belangrijkste vandaag waren de drie punten. Die hebben we binnen.”