Matchday #1: op bezoek bij promovendus FC Twente

Matchday #1: op bezoek bij promovendus FC Twente
3 min

In de eerste speelronde van de Eredivisie neemt PSV het in de Grolsch Veste op tegen FC Twente. De Tukkers keren na een seizoen afwezigheid terug in de hoogste nationale voetbalcompetitie.

Historie
PSV en FC Twente treffen elkaar voor de 52e keer in competitieverband in Enschede. 18 van die ontmoetingen resulteerden in een overwinning voor PSV, 20 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, in 14 duels trok FC Twente aan het langste eind. De grootste overwinning in Enschede was in 1966. Mede dankzij vier doelpunten van Willy van der Kuijlen won PSV met 1-7. Het laatste uitduel werd op 27 januari 2018 met 2-0 gewonnen door doelpunten van Hirving Lozano en Santiago Arias.

Nieuwe trainer
Gonzalo Garcia, die het stokje afgelopen mei overnam van Marino Pusic, staat voor zijn eerste officiële duel als hoofdtrainer van FC Twente. In de voorbereiding boekte de ploeg wisselende resultaten met drie keer een gelijkspel, een verliespartij en twee overwinningen. Als afsluiter werd er gewonnen van het Turkse Konyaspor. Hoofdtrainer Garcia heeft dan ook zin in het nieuwe seizoen: ‘’We hebben goed gespeeld tegen een sterke tegenstander, de speelwijze komt er steeds meer in. We zijn er nog niet, maar we zijn wel op de goede weg. We zijn dan ook gemotiveerd om het nieuwe seizoen te starten’’, zegt Garcia op de clubwebsite van de Tukkers.

'Verrassing van het seizoen'
Op de persconferentie voorafgaand aan FC Twente - PSV voorspelde Van Bommel dat FC Twente dé verrassing van het seizoen gaat worden: ''FC Twente is kampioen geworden. Het is een goed voetballende ploeg, die ook graag wil voetballen. Ik denk dat zij een van de verrassingen van het seizoen gaan worden’’, aldus de hoofdtrainer.

Vol uitvak

Aanstaande zaterdagavond trekt PSV de lijn van vorig seizoen door. Wederom wordt de ploeg van Van Bommel gesteund door een uitverkocht uitvak. Maar liefst 1.000 supporters reizen af voor de opening van het Eredivisie-seizoen.

FC Twente - PSV is live te zien op FOX Sports en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De aftrap in de Grolsch Veste is om 20.45 uur.