Mart van den Heuvel ondersteunt Hiddink bij Curaçao, maar kan PSV niet missen

Artikel
Mart van den Heuvel ondersteunt Hiddink bij Curaçao, maar kan PSV niet missen

Clubicoon Mart van den Heuvel ging afgelopen interlandperiode met Guus Hiddink mee naar Curaçao. Op vakantie zo dacht hij, maar Hiddink had andere plannen. De bondscoach van het Caribische eiland kon de hulp van zijn goede vriend en ambassadeur van PSV namelijk wel gebruiken.

Vrienden
“Guus ken ik al sinds zijn eerste periode bij PSV in 1984. We hebben altijd contact gehouden, ik beschouw hem echt als mijn vriend. Pas belde hij of ik zin had in twee weken vakantie op Curaçao”, vertelt Van den Heuvel in de uitzending van PSV TV. “In eerste instantie was het ook echt zo bedoeld, maar hij had andere plannen. Twee weken van te voren vroeg hij of ik niet eens een kijkje kon nemen bij het team. Ik had geen zin om daar als politieagent rond te lopen, maar ik wilde best mijn opvattingen delen.”

Discipline
Toch begon het, eenmaal daar, al snel te kriebelen bij de oud-teammanager van PSV. “Een goede organisatie komt voort uit discipline, maar er hing daar een ontspannen sfeer en ik weet dat Hiddink daar niet tegen kan. Als je om drie uur wil eten, dan moet iedereen er ook zijn. Op het moment dat je als team gedisciplineerd bent, wordt het een automatisme en ga je meer van elkaar verwachten”, vertelt Van den Heuvel die er ook voor heeft gezorgd dat er wat beter materiaal werd gebruikt. “Een drukpers in plaats van een strijkijzer en wat bakken om de spullen in te doen.”

Iets moois neerzetten
Van den Heuvel denkt dat Hiddink iets moois neer kan zetten met Curaçao. “Ze moeten een beetje geluk hebben, maar het WK is haalbaar. Zolang je maar niet Mexico loot in de Confederations Cup, want dan gaat het lastig worden. Er is ook een aardig team, waaronder aantal (ex-)PSV’ers: Jeremy Antonisse bijvoorbeeld of Eloy Room. Die laatste is toch wel een beetje de leider van de groep.”

‘Ik kan PSV niet missen’
Gelukkig was er ook nog ruimte voor de beloofde vakantie. “We hebben elke avond met een sigaartje op het terras gezeten om het leven door te spreken. Dus dat zat wel goed, maar ik was ook blij om hier weer terug te zijn. Ik kan het nog echt niet missen, ik voelde me na twee weken een beetje slecht dat ik niet bij PSV was. Ik ben nog bijna elke dag op de club om de spelers te ondersteunen. Dat wil ik voorlopig nog blijven doen.”