Marco van Ginkel aanvoerder PSV

Artikel
Marco van Ginkel aanvoerder PSV

Marco van Ginkel is definitief de aanvoerder van PSV. Hoofdcoach Roger Schmidt maakte dat zojuist bekend tijdens de persconferentie, waarin hij en Van Ginkel vooruitblikten op de wedstrijd tegen Galatasaray. Cody Gakpo is komend seizoen achter Van Ginkel reserveaanvoerder van PSV. De spelersraad bestaat naast Van Ginkel en Gakpo uit André Ramalho, Nick Viergever en Mario Götze.

Terugkeer
Met de aanwijzing van Van Ginkel keert de band terug om de arm van de laatste aanvoerder die kampioen werd met PSV. Van Ginkel droeg de band tijdens PSV’s kampioensseizoen 2017-2018. Nadien keerde hij terug naar Chelsea, om afgelopen seizoen weer op huurbasis naar PSV te komen. Aan de First Team-zijde van PSV Academy De Herdgang raakte Van Ginkel fit. Afgelopen zomer tekende hij definitief bij PSV. Schmidt: “Marco is een ervaren speler met ontzettend veel leidinggevende capaciteiten. Dat heeft hij hier in het verleden al bewezen. Ik ben erg blij dat hij vorig seizoen fit geraakt is en nu op het veld zijn stempel kan drukken.”

Cody Gakpo
Schmidt lichtte ook zijn keuze voor Cody Gakpo als reserveaanvoerder toe: “Met Cody hebben we iemand in onze selectie die van jongs af aan bij PSV speelt. Hij kent de club door en door en heeft veel liefde voor PSV. Dat kan hij overbrengen op de groep en kan in het veld soms net het beetje extra energie geven dat nodig is om een goede prestatie te leveren.”