Marcel Brands vertrekt naar Everton

Artikel
Marcel Brands vertrekt naar Everton

Marcel Brands heeft de Raad van Commissarissen en zijn collega’s van PSV laten weten dat hij naar Everton vertrekt. De technisch manager kiest na acht seizoenen in Eindhoven per 1 juni voor een nieuwe uitdaging in de Premier League. “Een enorm moeilijk besluit, maar ik denk dat dit een goede stap op het juiste moment is”, reageert Brands.

Overtuiging
Ondanks dat Brands met de volle overtuiging naar het ‘blauwe gedeelte’ van Liverpool vertrekt, heeft hij ook een langer verblijf bij PSV serieus overwogen. “Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en PSV heeft me de keuze gegeven om er nog wat jaartjes aan vast te knopen”, licht Brands toe. “Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen. Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit.”

Hoofdrol
In de voorbije acht jaar PSV vervulde Brands een hoofdrol binnen de wederopstanding van PSV als topclub. In de eerste seizoenen droeg hij met enkele uitstekende transfers bij aan het verstevigen van het financiële fundament van PSV. Ondertussen bouwde Brands aan een potentiële kampioensploeg en hervormde hij de technische organisatie en de jeugdopleiding naar internationale maatstaven. “We hebben ups en downs gekend, maar wat mij betreft overheersen de positieve gebeurtenissen. Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV”, aldus Brands.

Brands: 'Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV' Brands: 'Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV'

Successen
Drie landstitels in de laatste vier seizoenen, een steeds beter functionerende jeugdopleiding en parallel aan die successen een goed aan- en verkoopbeleid zijn voor de buitenwacht de meest tastbare bewijzen van het vruchtbare technische beleid van Brands. Het is duidelijk dat PSV een zeer gewaardeerd technisch manager verliest. De clubleiding heeft, sinds de interesse in Brands concreet werd, direct alle reeds aanwezige voetbaltechnische kennis en ervaring binnen de club gemobiliseerd, om het vertrek van Brands de komende periode op te kunnen vangen.  “We kunnen dat in de komende transferwindow zo invullen, omdat er een professionele organisatie staat met duidelijke structuren en uitgewerkte plannen en scenario’s” legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit. “John de Jong (hoofdscout PSV) en Phillip Cocu (hoofdtrainer) zullen in hun vertrouwde rol  technische kennis inbrengen. Peter Fossen en ik zullen onze reguliere rollen vervullen. Daarnaast zal Frank Arnesen, gelouterd in de internationale voetbalwereld, ons vanuit de RvC met raad en daad bijstaan. Natuurlijk gaan we Marcel als mens en manager ontzettend missen. Hij is van grote waarde voor PSV geweest. Omdat hij zo secuur te werk ging en organisatorisch ontzettend sterk is, laat hij een sterk fundament achter, waar wij nog jaren ons voordeel mee kunnen doen.”

Fantastisch werk
De Brabander start per 1 juni in Engeland. “Marcel heeft voor PSV fantastisch werk verricht”, zegt president-commissaris Jan Albers van PSV. “Excellerende personen maken in de voetballerij vroeg of laat promotie. Dat is een bekend mechanisme. De kampioenschappen van het eerste elftal en van de jeugdteams zijn, net als de organisatie op De Herdgang, tastbare bewijzen van zijn uitstekende functioneren.”

Bedankt voor alle mooie momenten en successen Marcel! Bedankt voor alle mooie momenten en successen Marcel!