Malen glundert: ‘Iedereen liep op z’n laatste beentjes’

Malen glundert: ‘Iedereen liep op z’n laatste beentjes’
2 min
PSV1

Bijna alles wat Donyell Malen deze dagen aanraakt, verandert de laatste weken in goud. Of toch op z’n minst in een doelpunt. De aanvaller maakte tegen Granada CF zijn vijfde treffer op een rij en was daarmee andermaal matchwinnaar voor PSV dat zich na vijf speelronden al verzekerde van Europese overwintering.

Nicosia
Daarvoor had PSV – naast een zege – ook wat hulp uit Cyprus voor nodig. Omonia Nicosia won van PAOK en besliste daarmee over groep E. “Je mag dit een hele mooie avond noemen”, sprak Malen. “We hebben heel hard gewerkt en op basis daarvan gewonnen. De eerste helft was goed, de tweede ook wel al stonden we wat meer onder druk. We wisten dat zij gingen komen. Iedereen liep op z’n laatste beentjes, maar we bleven vechten”, vervolgde de aanvaller van PSV.

Cijfers
De cijfers van de 21-jarige Malen zijn inmiddels indrukwekkend. Zijn 0-1 was alweer het vierde Europese doelpunt van hem dit seizoen en zijn dertiende in totaal. Tien ervan, maakte hij in een uitwedstrijd. Dat is een clubrecord. “Ik kreeg een hele mooie bal van Max. We wisten dat zij het centrum gesloten wilden houden. Max gaf ‘m strak voor en ik liep richting eerste paal. Lekker”, aldus Malen. “Ik ben zo moe, ik moet wel eventjes bijkomen hoor”, vervolgde hij. “Dit was één van onze doelen. We zijn blij.”