Malen en Zahavi vellen FC Twente

PSV heeft overtuigend afgerekend met FC Twente. In het Philips Stadion was de ploeg van Ron Jans niet opgewassen tegen het sterke spel van het team van Roger Schmidt: 3-0.

Aanloopfase
PSV dat startte met Mohamed Ihattaren in plaats van Ryan Thomas had zaterdagmiddag een minuut of tien nodig om in z’n spel te komen. Daarna nam de ploeg de overhand en zette het FC Twente stevig vast op eigen helft. De bezoekers, die eerder nog via oud-PSV’er Narsingh de kans hadden om de score te openen, kwamen flink onder druk te staan en onder aanvoering van Eran Zahavi nam PSV de leiding.

Zahavi
De Israëliër stelde (via de hand van doelman Drommel) Donyell Malen in staat te scoren en maakte niet lang daarna zelf de 2-0. Zahavi was het eindstation van een mooie PSV-aanval die via Malen en Dumfries eindigde bij de spits van PSV. Daarna was Ihattaren, die zich voor rust onderscheidde met arbeid en af en toe een mooie pass, nog dicht bij de derde treffer. Bij zijn poging keerde Drommel echter sterk.

Hoogtepunt Malen
Ook in het eerste kwartier na rust legde PSV de bezoekers het Enschede z’n wil op. PSV drukte FC Twente opnieuw ver terug op eigen helft en al snel leidde dat tot de 3-0. Met een slimme beweging creëerde Malen in de drukke zestien ruimte voor zichzelf, waarna hij zijn directe tegenstander uitspeelde en de bal hard en onhoudbaar achter Drommel schoot.

Geen hattrick
Daarmee was de wedstrijd beslist. PSV kreeg nog enkele goede kansen om verder bij FC Twente weg te lopen. Vooral Malen ging op zoek naar zijn hattrick, maar door Drommel slaagde de international daar niet in.