Malen bezorgt Jong PSV zege

Donyell Malen heeft Jong PSV vrijdagavond naar een zege op Almere City geschoten. De jonge aanvaller boog hoogstpersoonlijk een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Openingstreffer Obispo
Na ruim een kwartier zonder noemenswaardige gebeurtenissen nam Jong PSV in de 18e minuut de leiding op De Herdgang. Armando Obispo krulde de bal van ver prachtig in het Almeerse doel en zette zijn ploeg zo op voorsprong. Waar Jong PSV daarna niet doordrukte, slaagde Almere City er niet in doelgevaar te produceren. Af en toe zorgde Albert Gudmundsson met een technisch hoogstandje voor rumoer op de tribunes, maar grote kansen voor de ploeg van Dennis Haar bleven uit.

Armando Obispo tekende met een fraaie boogbal voor de 1-0 Armando Obispo tekende met een fraaie boogbal voor de 1-0

Dubbelslag Malen
Zodoende rustten beide ploegen bij een 1-0 stand voor Jong PSV. Lang bleef die stand niet op het scorebord staan. In de 50e minuut tekende Van de Water al vroeg in de tweede helft voor de gelijkmaker. Nauwelijks van die tegentreffer bekomen, sloeg Almere City opnieuw toe. Ditmaal tikte Valpoort van dichtbij raak: 1-2. Malen tekende twintig minuten voor tijd vervolgens voor de 2-2, door een steekpass bekwaam af te ronden. Een kunststukje dat hij in de 83e minuut herhaalde en zo de eindstand op 3-2 bepaalde.