Maak kennis met Patrick | ‘Hij heeft de keuze voor mij makkelijker gemaakt’

Artikel
Maak kennis met Patrick | ‘Hij heeft de keuze voor mij makkelijker gemaakt’

Het was op de valreep, maar op deadline day werd Patrick van Aanholt PSV'er. De kersverse aanwinst draagt de rest van het seizoen een rood-wit shirt. Hem niet onbekend, want van 2007 tot 2009 speelde hij ook in het tenue van PSV. Patrick vindt het fijn om terug in Eindhoven te zijn.

Na een langdurig buitenlands avontuur keert Van Aanholt weer terug op het oude nest. “Ik herinner me nog best wel veel van mijn tijd bij PSV. Dat was nog op het oude complex, dat is al heel lang geleden. Ik ben blij om terug te zijn”, vertelt Van Aanholt die al op de planning had staan om ooit terug te keren naar Nederland. “Ik heb met Marcel Brands gesproken en met mijn gezin overlegd. Toen is het snel gegaan. Ik vind het mooi, leuk en kan niet wachten om te beginnen.” 

Ervaring
Na jaren in Engeland en Turkije te hebben gespeeld was dít het juiste moment om naar Eindhoven te gaan. “Door de buitenlandse ervaring die ik met me meedraag, kan ik belangrijk zijn voor het team. Ook denk ik dat ik van waarde kan zijn in de kleedkamer. Van Aanholt geeft aan dat PSV een leuke ploeg heeft. “We doen mee in de Europa League, de TOTO KNVB Beker en natuurlijk de competitie. We gaan voor zoveel mogelijk prijzen.” 


Vriend van Xavi

Van Aanholt is PSV nooit helemaal uit het oog verloren. “Ik heb PSV in de gaten gehouden de afgelopen jaren.” Met huidig PSV’er Xavi Simons is Van Aanholt al langer bekend. “Ik ken Xavi erg goed en we spreken elkaar regelmatig. Ik heb hem de laatste maanden gevolgd bij de club. Hij doet het goed en dat heeft de keuze voor mij ook makkelijker gemaakt.” 

Topstart
Na deadline day geeft Patrick zichzelf even kort de tijd om te wennen aan het team, de speelstijl en de trainer. “Feyenoord is een lekkere binnenkomer, heerlijk zelfs. De knop gaat dan om en dan is er volledige focus. Hoe ze het in het Engels zeggen: I’m looking forward to it!”

Bekijk ook