Luciano Narsingh leidt PSV langs Groningen

PSV heeft de eerste overwinning van het eredivisieseizoen binnen. In het Philips Stadion won de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu door twee treffers van Luciano Narsingh verdiend met 2-0 van FC Groningen. Door de zege heeft PSV na twee speelronden vier punten.

PSV bijzonder effectief in eerste helft
Met dezelfde elf namen als tegen ADO Den Haag nam PSV een vroege voorsprong die het tot de rust niet meer afstond. Dat was gezien het overwicht in de eerste helft wat magertjes. Zonder grote kansen te creëren, controleerde de ploeg van Cocu de wedstrijd. Het enige doelpunt van de eerste helft was overigens een hele aardige. In de zevende minuut zette Maxime Lestienne zijn collega-aanvaller Luciano Narsingh met een schitterende steekbal vrij voor doelman Padt. Narsingh dribbelde vervolgens om de Groningen-keeper heen en prikte in het uiterste hoekje de 1-0 binnen. Het was de enige echte grote kans die PSV voor rust liet aantekenen. De elf van FC Groningen beperkten zich op hun beurt vooral tot verdedigen. Dat ze dat na rust nog altijd met elf man deden, kwam vooral door scheidsrechter Makkelie die gerust één of twee keer rood had kunnen trekken voor overtredingen van Linssen en Kappelhof.

De line-up van PSV voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen | © PICS UNITED De line-up van PSV voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen | © PICS UNITED

Narsingh beslissend
Omdat dat niet gebeurde bleef het lange tijd een open wedstrijd. Zeker ook omdat de Noorderlingen goed uit de kleedkamer kwamen. Zo waren er in de openingsminuten van de tweede helft kansjes voor Drost en Rusnák. PSV nam echter het initiatief snel weer in handen en kreeg tussen de 55e en 70e minuut een aantal behoorlijk grote kansen om de score op te voeren. Vooral Narsingh was gevaarlijk, maar telkens liet het afwerken te wensen over. Tot het een kwartier voor tijd wel raak was. Dit keer dribbelde Narsingh van links naar binnen en plaatste hij de bal keurig in de verre hoek: 2-0. Het was de nekslag voor FC Groningen, dat nog wel een keer gevaarlijk werd via De Leeuw, maar door goed keeperswerk van Zoet bleef een tegentreffer uit.

Nicolas Isimat-Mirin in duel met aanvoerder Michael de Leeuw | © PICS UNITED Nicolas Isimat-Mirin in duel met aanvoerder Michael de Leeuw | © PICS UNITED