Locadia vraagteken, Pereiro en Bergwijn terug

Locadia vraagteken, Pereiro en Bergwijn terug
2 min

Het is nog niet zeker dat PSV zondag tegen Vitesse kan beschikken over Jürgen Locadia. Hoofdcoach Phillip Cocu vertelde dat de aanvaller vrijdag nog apart van de groep trainde en daardoor mogelijk het duel mist. “We kunnen morgen pas bepalen of hij bij de selectie zit”, aldus Cocu.

Topper     
Goed nieuws uit de ziekenboeg was er ook. Gastón Pereiro en Steven Bergwijn zijn fit genoeg om deel uit te maken van de ploeg en kwetsuren uit de wedstrijd tegen FC Volendam vallen mee. Daardoor kan PSV met een zo goed als fitte selectie aantreden tegen Vitesse, de nummer drie van de ranglijst. Een topduel, vindt Cocu. “Dat is het zeker. Vitesse presteert heel goed, ze hebben een heel goede selectie. Een team met ervaring en de kwaliteit om uit het niets een treffer te maken. Het wordt een pittige wedstrijd”, verwacht de hoofdcoach.

Tussenbalans  
Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt zes punten. Naaste belager Ajax volgt op vijf punten van PSV. Een mooie tussenbalans, die echter geen garanties geeft in de eindrangschikking. “Ik begrijp dat het interessant is om over een kampioenschap te praten, maar we zitten absoluut niet in een situatie waarover we lichtzinnig kunnen denken. Als een concurrent een keer wint als wij verliezen is de voorsprong zo goed als weg. We zijn blij met ieder punt voorsprong dat we hebben, maar het seizoen is pas net begonnen. Bovendien moeten wij goed beseffen dat we iedere wedstrijd honderd procent moeten blijven geven. Anders zijn we kwetsbaar.”