Ledezma blinkt uit bij knappe comeback Jong PSV

Jong PSV heeft vrijdagavond voor het eerst gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Het kwam al snel op een 2-0 achterstand, maar kwam mede dankzij een uitblinkende Ledezma heel knap terug in de tweede helft.

Slechte start
De ploeg van Uneken kreeg vrijdagavond al snel twee tegengoals te verwerken: Reijnders zette Jong AZ al na vier minuten op een voorsprong. Niet veel later viel ook de 0-2. AZ-aanvaller Kunst vlamde de bal van afstand in de kruising. De bezoekers kregen kans na kans in het eerste kwartier, Unnerstall en de paal hielden Jong PSV op de been. Na de openingsfase kreeg Jong PSV meer grip op het duel, maar uitgespeelde kansen creƫerde het amper. Vlak voor rust belandde een kopbal van Soulas op de lat. Ook de rebound ging er niet in, het schot van Catic werd gepakt door doelman De Boer.

De uitblinker vrijdagavond: Richard Ledezma De uitblinker vrijdagavond: Richard Ledezma

Knappe comeback
De tweede helft verliep een stuk beter voor de ploeg van Uneken. Met invallende debutanten Gloster en Ngonge in de ploeg werd het na een ruim uur spelen 1-2. Ledezma, die heel aardig speelde, scoorde de aansluitingstreffer. Zeven minuten later lag de bal opnieuw in het net. Opnieuw was Ledezma betrokken bij de PSV-aanval. De Amerikaan stak Catic fraai weg met een steekpass. De nummer negen faalde niet en wipte de bal over de doelman. Daar bleef het niet bij. Vijf minuten voor tijd lobte Ledezma de bal over de keeper heen. Een prachtig doelpunt. Ledezma was vrijdagavond de absolute uitblinker. In de allerlaatste minuut stopte Unnerstall een strafschop, waardoor de drie punten in Eindhoven bleven.

Unnerstall, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Lato (63/Gloster), Schoonbrood (39/Lauwers), Gomes, Ledezma, Catic, Sidibe (63/Ngonge), Thomas