Laursen schiet Jong PSV naar 2-1 zege

3 min

Jong PSV heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van Helmond Sport. In het Lavans Stadion was de ingevallen Laursen de matchwinner: de Deen scoorde tweemaal. Trainer Haar pakte zijn eerste officiële overwinning met Jong PSV en Daneels maakte zijn debuut in het betaald voetbal.

Veel balbezit, weinig kansen
Jong PSV ging in Helmond op jacht naar de eerste zege van het nieuwe Jupiler Leagueseizoen. De ploeg van Haar begon sterk tegen de Helmonders: Verreth kreeg binnen twee minuten al een grote kans om de beloften op voorsprong te schieten. De buitenspeler zag Keeper Van Gassel redden. Enkele minuten later probeerde Ritzmaier het van grote afstand. Zijn schot ging rakelings naast. Jong PSV was vrijwel de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar wist het balbezit niet om te zetten in veel (grote) kansen. De ploeg scoorde nog wel via De Wijs, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kreeg Konings nog een vrije kopkans. De aanvaller leek een beetje te schrikken van zijn kans en kopte ruim naast. Ruststand: 0-0.

Laursen was vrijdagavond de matchwinner Laursen was vrijdagavond de matchwinner

Dubbelslag Laursen, debuut Daneels
Beide ploegen kwamen feller uit de kleedkamer in de tweede helft. Het tempo lag hoger en er werd sneller afgejaagd. Jong PSV had ook in de tweede helft meer balbezit, maar kwam na een klein uur spelen op achterstand. Van Osch kon een kopbal van Zeldenrust in eerste instantie nog redden, maar had geen antwoord op de rebound: 1-0. De thuisploeg kreeg in de 72e minuut een grote kans om de score te verdubbelen. Opnieuw redde Van Osch knap. Een kwartier voor tijd lukte het wel bij Jong PSV: de ingevallen Laursen schoot Jong PSV op gelijke hoogte. In de slotfase kreeg Ritzmaier een levensgrote kans om te scoren. Hij liep alleen op Van Gassel af maar schoot vervolgens hard over. Enkele minuten later was het wel raak: het was opnieuw Laursen die scoorde, en hoe. De Deen draaide knap weg en schoot fraai binnen. Dankzij twee doelpunten van Laursen pakte Jong PSV de drie punten in Helmond.