LASK-trainer: ‘PSV is de sterkste tegenstander uit de groep’

LASK-trainer: ‘PSV is de sterkste tegenstander uit de groep’
4 min

PSV speelt vanavond tegen LASK in de groepsfase van de UEFA Europa League. In de media wordt er volop vooruitgeblikt op de wedstrijd. We selecteren de belangrijkste berichten voor je.

Supporters zamelen speelgoed in
De supportersvereniging van PSV zamelt de komende wedstrijden speelgoed in voor Stichting Speelcadeau. Doordeweeks tussen 10.00 uur en 16.00 uur en op wedstrijddagen vanaf twee uur voor de wedstrijd kan er speelgoed worden gedoneerd bij ingang 11 van het Philips Stadion. Onder de donateurs worden er wedstrijdkaarten verloot. Stichting Speelcadeau zamelt speelgoed in en schenkt dit aan minder bedeelde gezinnen. Voor meer informatie kijk op de website van de PSV-supportersvereniging.

Alex Pastoor voorspelt een pittige wedstrijd
Alex Pastoor is momenteel trainer bij SCR Altach in Oostenrijk. Hij kent LASK door en door en verwacht een pittige wedstrijd voor PSV. “Salzburg, Wolfsberger en LASK zijn zeer interessante ploegen die alle drie de knop op 'ongelooflijk racen' hebben staan. LASK probeert rond de middenlijn de bal te veroveren in de opbouw en dan schieten er overal spelers als een raket vooruit”, zegt hij in het AD. De trainer weet wel waar de zwakke plek ligt van de Oostenrijkers en geeft advies mee aan PSV: “Ze zijn ook wel slordig. Als de aanvallers van PSV goed aanspeelbaar zijn, is er een uitweg als zij vol druk zetten.”

LASK ‘zeker geen slechte ploeg’ volgens Adrie van Kraaij
Oud-PSV’er Adrie van Kraaij heeft vrijwel de volledige jaren 70 gespeeld voor PSV. Na nog twee jaar in België eindigde de carrière van de verdediger in Zwitserland bij FC Basel. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt hij vooruit op de wedstrijd van vanavond. Van Kraaij kent de spelers van LASK niet, maar dat betekent niet dat ze niet gevaarlijk kunnen zijn: “Onbekend maakt onbemind zeggen ze dan hè, maar dat wil niet zeggen dat dit een slechte ploeg is. Zeker niet. Als ze dicht in de buurt staan bij Red Bull Salzburg, wil dat wel wat zeggen. Dat is gewoon Europese subtop.” Lees het hele interview hier.

Achilleshiel LASK volgens Sam Planting
Bij Voetbal International heeft journalist Sam Planting een analyse gemaakt van de speelwijze van LASK. Hij omschrijft de Oostenrijkse ploeg als een waar omschakelingsteam die het PSV nog lastig kan maken, maar hij heeft wel een achilleshiel gevonden: “Voor het derde Europa League-duel op rij treft PSV een opponent wiens laatste linie niet uitblinkt in snelheid en wendbaarheid. De drie centrumverdedigers letten weliswaar goed op hun positionering, maar toch is er dikwijls ruimte tussen hen te vinden. Aanvoerder Gernot Trauner heeft als middelste van het trio opvallend vaak moeite om de onderlinge afstanden binnen het drietal gelijk te houden, omdat hij snelheid op de eerste meters ontbeert.”

LASK-trainer: ‘PSV is de sterkste tegenstander uit de groep’
Oostenrijkse nieuwswebsite nachrichten.at omschrijft de wedstrijd met PSV als “De grootste uitdaging voor LASK sinds Inter Milan in 1985”. Destijds speelde de Oostenrijkse ploeg een tweeluik met de Italianen in de tweede ronde van de UEFA Cup. “PSV is de sterkste tegenstander uit de groep.” zegt LASK-trainer Valérien Ismaël. “We moeten alles wat we goed deden tegen Sporting Lissabon nog een keer doen, maar beter.” LASK-verdediger Reinhold Ranftl voegt toe: “Eindhoven heeft meer tempo en snellere spelers dan Sporting Lissabon.” Volgens de nieuwswebsite is het moeilijk om PSV te stoppen als het eenmaal begint te rollen.