Lammers: ‘Een mooie dag voor mij’

Lammers: ‘Een mooie dag voor mij’
2 min

Met een doelpunt en assist blonk Sam Lammers zaterdag uit tegen ADO Den Haag. Een glansrol na een heel lange tijd voor de spits die zo goed als de gehele eerste seizoenshelft miste door een blessure. ‘Voor mij persoonlijk is het een mooie dag.’

FC Basel
Dat zei Lammers na afloop in de catacombe van het Cars Jeans Stadion. “Het is lekker om weer te scoren na zo’n lange tijd”, zei Lammers over zijn benutte penalty. Zijn laatste goal dateerde van deze zomer in de voorronde van de UEFA Champions League tegen FC Basel. “Voor mij persoonlijk is het een mooie dag. Een penalty moet er altijd in en als spits stond ik op het lijstje. Ik heb ze weleens beter ingeschoten, maar hij zit en dat telt. En het team begint ook steeds beter te draaien.”

Slecht begin  
“We beginnen eigenlijk heel slecht”, plaatste Lammers een kritische noot. “Maar op een gegeven moment hadden we ADO constant op hun eigen helft. Natuurlijk mochten we onszelf wel beter en eerder belonen. Ik had er zelf ook wel een paar meer kunnen maken”, aldus de aanvaller.

Goede wedstrijd
Aanvoerder Denzel Dumfries was niet alleen blij met de zege, maar ook met het spel van PSV. “Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld”, zei de aanvoerder bij FOX Sports. “Als je naar de kansen kijkt hadden we het veel eerder af moeten maken, maar ik ben blij hoor.” Dat het zo makkelijk leek te gaan, verbaasde Dumfries niet. “We hebben veel kwaliteiten. Dat heb ik altijd al gezegd. We snakten naar een overwinning, heel lang. Dat hebben we doorgetrokken en moeten we blijven doen.”