Koploper tegen hekkensluiter in Beker

Koploper tegen hekkensluiter in Beker
2 min

PSV speelt donderdagavond om 18.30 uur in de twee ronde van de KNVB Beker een uitwedstrijd tegen FC Volendam. De wedstrijd is een ontmoeting tussen de koploper van de Eredivisie en de hekkensluiter van de Jupiler League met als inzet de achtste finale van het bekertoernooi.

Acht jaar geleden
De laatste keer dat PSV en FC Volendam elkaar troffen is ruim acht jaar geleden. Dat was het laatste seizoen dat de Volendammers in de Eredivisie speelden. In het Kras Stadion kregen de supporters een doelpuntrijke wedstrijd te zien die met 5-3 werd gewonnen door PSV. Garanties geeft dat allerminst, van de huidige selectie stond alleen de inmiddels 33-jarige Henny Schilder destijds op het veld.

Wacht op zege
Dat waren andere tijden in Volendam. Tegenwoordig verblijven de Noord-Hollanders alweer jaren in de Jupiler League. Vaak als subtopper, maar dit jaar staat het elftal van trainer Misha Salden helemaal onderaan de ranglijst. Volendam won nog niet en haalde pas vier punten in tien wedstrijden. De enige zege die de ploeg dit seizoen boekte was de 3-1 overwinning op Quick Boys in de eerste ronde van de KNVB Beker. Door de slechte seizoenstart zullen ze in Volendam gebrand zijn op bekersucces.

Kwakman
Kees Kwakman is de meest gelouterde speler in de selectie van Volendam. De 34-jarige middenvelder speelde onder meer bij NAC Breda en FC Groningen. In totaal speelde hij 144 wedstrijden in de Eredivisie en scoorde hij dertien keer. Kwakman genoot zijn opleiding in het vissersdorp en keerde in juli 2015 terug na een Zuid-Afrikaans avontuur.