Kolkka over duel met Feyenoord: ‘Belangrijkste dat PSV de nul houdt’

Artikel
Kolkka over duel met Feyenoord: ‘Belangrijkste dat PSV de nul houdt’

Joonas Kolkka speelde drie seizoenen voor PSV. Daarin werd hij twee keer landskampioen. Na verschillende buitenlandse avonturen keerde Kolkka in 2006 terug op de Nederlandse velden. In het seizoen 2006-2007 is hij een seizoen actief bij Feyenoord. Wat verwacht hij van de aankomende ontmoeting?

Onvoorspelbaar
Kijkend naar de resultaten door de jaren heen, is de uitslag onvoorspelbaar te noemen. Feyenoord heeft weliswaar een positieve balans als het gaat om onderlinge resultaten met PSV, maar als we kijken naar het verleden geldt echter voor beide ploegen dat zij thuis in het voordeel zijn. Ook komende zondag kan het volgens Kolkka alle kanten op. “Kijkend naar het spelersmateriaal, heeft PSV een betere selectie”, vindt de Finse ex-international. “Maar Feyenoord is beter in vorm.” De ploeg is sinds de komst van trainer Dick Advocaat al twaalf wedstrijden ongeslagen en wonnen de laatste zeven duels in de Eredivisie.

Aanhaken of afhaken?
Het duel is voor zowel PSV als Feyenoord belangrijk als het nog mee wil doen om de bovenste plekken. De winnaar haakt aan bij de top en voor de verliezaar kunnen de titelaspiraties dit seizoen in ieder geval in de ijskast. “Het is nog te vroeg om te zeggen of de winnaar nog kans maakt op het kampioenschap”, denkt Kolkka. “Het lijkt op dit moment een droom die nog heel ver weg is. Daarbij moet Ajax punten blijven morsen.” De koploper van de Eredivisie staat zeven punten voor op Feyenoord en acht punten op PSV, dat één wedstrijd meer gespeeld heeft. 

Gakpo
Bij PSV en Feyenoord lopen er spelers rond die dit seizoen belangrijk zijn voor hun ploeg. Zo staat clubtopscorer Steven Berghuis tegenover de ervaren Ricardo Rodríguez, die vooralsnog een goede indruk maakt. “Dat wordt een mooi en interessant duel om te naar te kijken”, zegt Kolkka. Verder ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor doelman Unnerstall en de verdedigingslinie. “Het belangrijkste is dat PSV in eigen huis de nul houdt. Kansen komen vanzelf wel.” Een van de aanvallers die deze kansen moet gaan benutten is Cody Gakpo. De Eindhovenaar kroonde zich vorige week nog tot man van de wedstrijd door het winnende doelpunt te maken tegen Vitesse. Kolkka kent Gakpo nog van zijn eerste jaar als jeugdtrainer bij PSV. Als assistent-trainer van PSV O15 zag Kolkka Gakpo groeien in zijn ontwikkeling. “Hij had toen al een neusje voor de goal.” De oud-speler denkt dat er nog veel rek in hem zit. “Hij maakt nog steeds stappen. Ik hoop dat hij nog veel voor PSV kan betekenen”, aldus Kolkka. Tot slot voorspelt hij een overwinning voor PSV. “Ik gok dat het 2-0 wordt.”