Koen van de Wal Supporterscoördinator PSV

Artikel
Koen van de Wal Supporterscoördinator PSV

De kleine vierhonderd supporters die zondag in Emmen PSV uit volle borst toezingen zullen in hun vak minstens één nieuw gezicht zien. Het gezicht van de 28-jarige Koen van de Wal. Van de Wal is per januari Supporterscoördinator van PSV en daarmee het aanspreekpunt voor de PSV-fan. “Van de oude vrouw op Noord tot de fanatiekeling op Oost, ik ben er voor iedere PSV’er.”

PSV-hart  
“Olympique Lyon thuis in 2005, de uitreizen in de Europa League en natuurlijk de kampioenschappen.” Van de Wal zucht. “Pfoh die 5-1 tegen Vitesse, wat was dat mooi zeg.” De ogen stralen als Van de Wal door het rijke arsenaal aan hoogtepunten graaft die hij als supporter van PSV van dichtbij meemaakte. “Het zijn stuk voor stuk momenten die ik nooit meer vergeet. Van samen sfeer maken op de grote pleinen tot de middagen in een knusse kroeg.” En vanaf nu is hij zelf onderdeel van de club. “Als supporterscoördinator probeer ik er echt voor iedereen te zijn. Van de oude dame op de noordtribune tot de fanatiekelingen op Oost en zij die iedere wedstrijd met PSV meereizen. Ik hoop ze allemaal te zien.”

Krantenwijk   
Van de Wal is afkomstig uit Veldhoven en heeft een pedagogische achtergrond. Een Seizoen Club Card heeft hij sinds zijn dertiende. “Bij elkaar gespaard met een krantenwijk, destijds”, lacht hij. Toen al miste Van de Wal amper een wedstrijd, iets dat de komende jaren nog meer de regel wordt. “Uit en thuis ben ik erbij. Doordeweeks bereiden André (Coensen, red.) en ik wedstrijden voor. Voeren we voor- en na-overleg over wedstrijden en staan we supporters bij die hulp nodig hebben. Wij staan voor de belangen van de supporters. Velen zijn dat al gewend van André, het doel is dat ik op een dag net zo’n bekend gezicht ben voor de fans als hij nu is.”

Voor de mensen  
Daarnaast zetelt Van de Wal in de gedragscommissie, die deze week een aantal kleine veranderingen onderging. “Supporters moeten weten dat ik er echt ben voor de mensen. Iedereen kan met alle vragen bij mij terecht. De deur staat altijd open.”

Heb je vragen aan de nieuwe supporterscoördinator? Koen van de Wal is te bereiken via k.vandewal@psv.nl. Collega André via a.coensen@psv.nl.

Bekijk ook