‘Knap dat wij ons konden herpakken’

Artikel
‘Knap dat wij ons konden herpakken’

Mark van Bommel vond 1-1 een terechte weerspiegeling van hetgeen hij zondag ruim negentig minuten op het veld zag. “Ik denk dat de verhoudingen dicht bij elkaar liggen.”

Goed begin Ajax
“Na een goed begin van Ajax moest wij ons herpakken”, begon de hoofdcoach zijn analyse op de persconferentie. “Zij krijgen voor rust vier goede kansen. Jeroen (Zoet, red.) redt ons een aantal keer knap”, aldus Van Bommel die vond dat PSV voor rust ook tot scoren had kunnen komen. “Wij krijgen in de omschakeling drie á vier goede mogelijkheden op grote kansen. Als de laatste pass dan goed is sta je met twee man vrij voor de keeper.”

Herpakken
In de tweede helft was het beeld enigszins omgekeerd vond Van Bommel. “Toen begonnen wij juist goed. Halverwege kregen we wat toevallig een doelpunt tegen en ik vind het reuzenknap dat we daarna nog terugkomen. De jongens herpakten zich. Daar kan ik van genieten, zeker gezien de drukte van het programma.”

Mitroglou
Die goal kwam tot stand nadat de coach Cody Gakpo inbracht. Een andere aanvaller, Kostas Mitroglou, kon hij wegens een blessure niet brengen. “Als je achterstaat ga je kijken waar je wat kunt veranderen. Kijk je wat de wedstrijd nodig heeft. Mitro was helaas niet beschikbaar, maar Cody vulde het ontzettend goed in.”

Geen conclusies
Voorbarige conclusies wilde Van Bommel richting de rest het seizoen vervolgens niet trekken. “Een ploeg maakt tijdens een seizoen een bepaalde ontwikkeling door. Ik ben heel blij om te zien dat we zo fit zijn en dat we steeds sterker gaan voetballen.”

Bekijk ook