Kleine nederlaag Jong PSV tegen FC Twente

Jong PSV is er niet in geslaagd een resultaat te boeken tegen FC Twente. De thuisclub had alle moeite met het team van trainer Dennis Haar, maar won door een treffer in de slotfase: 2-1.

Pikstart door Rigo
Voor de wedstrijd was vooral de vraag hoe de talenten zich zouden houden in de met ruim 25.000 met toeschouwers gevulde Grolsch Veste. In de eerste helft was het antwoord daarop gewoon goed. De ploeg van trainer Haar stond in fases wel onder druk, gaf ook weleens een kansje weg maar echt in de problemen kwam Jong PSV niet. Het voelde zich bovendien gesterkt door een uitstekende start, want al in de 6e minuut bekroonde Rigo zijn terugkeer op het veld met een goal. De Belg kopte van randje zestien fraai over doelman Drommel van Twente heen: 0-1.

Jong PSV bezwijkt
Ook in het eerste kwartier na rust hield Jong PSV zich staande. Dat veranderde echter toen één van de titelfavorieten in de Keuken Kampioen Divisie mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Kun. Een buitenkansje voor spits Boere die er 1-1 van maakte. Met enkele reddingen hield Van Osch Jong PSV na die treffer op de been. Aan de overzijde had Lundqvist de grootste kans van iedereen, maar mikte de Zweed de bal voor open doel op de paal. In de slotfase bezweek Jong PSV vervolgens alsnog. Cantalapiedra zorgde in de 87e minuut voor de 2-1. In de slotminuut had Rigo vervolgens pech toen zijn vrije trap op de paal belandde.