Jürgen Locadia verruilt PSV voor de Premier League

Artikel
Jürgen Locadia verruilt PSV voor de Premier League

Jürgen Locadia (24) vertrekt bij PSV. De aanvaller, die opgeleid werd op De Herdgang maakt de overstap naar Brighton & Hove Albion, de huidige nummer 16 van de Premier League.

Eredivisierecord    
Locadia, die in Engeland voormalig ploeggenoot Davy Pröpper treft, werd in 2010 in de jeugdopleiding van PSV opgenomen en liet vanaf het prille begin scoringsdrift zien. Eerst bij PSV O19, daarna Jong PSV en vanaf 2012 ook in PSV 1. Bij zijn eredivisiedebuut zette de aanvaller direct een record neer. Locadia verving in het competitieduel met VVV-Venlo na 68 minuten Luciano Narsingh en tekende in Venlo in kort tijdsbestek voor een hattrick. Eerder al, in 2011, debuteerde Locadia officieel voor PSV in de bekerwedstrijd tegen VVSB.

De tekst loopt door onder de afbeelding

Locadia tekende in 2010 zijn eerste contract bij PSV Locadia tekende in 2010 zijn eerste contract bij PSV

Prijzenpakker  
Zijn eerste prijs won de aanvaller in 2015, direct de landstitel. Daarna volgde tweemaal de Johan Cruijff Schaal, overwintering in de UEFA Champions League en wederom een kampioenschap. In zijn laatste kampioensduel zette Locadia PSV op het goede spoor door tegen PEC Zwolle voor de 0-1 te tekenen. Tot aan zijn blessure, opgelopen in het uitduel met Ajax, scoorde Locadia dit seizoen negen keer in vijftien wedstrijden. Vier van die treffers maakte de aanvaller tegen FC Utrecht. In totaal speelde Locadia 181 wedstrijden voor PSV (alle competities) waarin hij 63 keer scoorde.

Bij Brighton gaat Locadia samenspelen met oud-ploeggenoot Pröpper Bij Brighton gaat Locadia samenspelen met oud-ploeggenoot Pröpper

Bekijk ook