Jong PSV zet ook Jong AZ opzij

Jong

Nadat Jong PSV eerder in de week FC Utrecht versloeg kwam vrijdagavond Jong AZ op bezoek. Waar het op maandag al vrij snel op ruime voorsprong kwam hadden de mannen van Peter Uneken nu wat langer de tijd nodig. Een overwinning is voor beide ploegen belangrijk in de strijd om de zeventiende plek.

Twee minuten, twee goals
In de eerste dertig minuten weet geen team een schot op goal te lossen. De grootste kans ontstond uit een scherpe voorzet van Johan Bakayoko. Fodé Fofana kwam alleen net te kort om de bal binnen te lopen. Daarna ging het hard. Jong AZ wist uit een counter Vincent Müller, die ver uit zijn goal stond, met een afstandsschot te verrassen. Luis Felipe bracht redding op de lijn en degradeerde de inzet tot corner. Net wanneer iedereen zich opmaakte voor een rust bij gelijke stand weet Fodé Fofana, na opnieuw een voorzet van Bakayoko, uit de kluts te scoren. Daar blijft het niet bij, want een minuut later benutte Mathias Kjølø een penalty.

Controle

In de tweede helft had Jong PSV meer greep op de wedstrijd en werd het regelmatig gevaarlijk. Toch moest Müller nog een aantal keer ingrijpen. In de 73e minuut kon de Duitse doelman maar net de bal over de lat tikken, maar kwam daarbij lelijk ten val. Na medische behandeling kon hij de wedstrijd voortzetten. Vlak nadat PSV twee keer wisselt schiet Kristóffer Kristinsson uit de volley raak en zet daarmee de eindstand op het scorebord: 3-0.

Müller, Sambo, Daverveld, Felipe(79/Seelt), Vos; Matuta (79/Matuta), Kjølø, Rigo, Bakayoko (86/Thomas); Fofana (58/kristinsson), Antonisse.