Jong PSV wint van beloften FC Utrecht

Jong PSV heeft maandagavond met 2-0 gewonnen van Jong FC Utrecht. Op De Herdgang scoorden Lammers en Gudmundsson voor de ploeg van Haar. Een tweede treffer van de IJslander werd afgekeurd wegens buitenspel.

Fraaie goal Gudmundsson
In de stromende regen op De Herdgang zorgde de ploeg van Haar voor het eerste gevaar in het duel tussen de twee beloftenelftallen. Na een klein kwartier spelen schoot Gudmundsson hard op doel na een fraaie actie van Mauro. Enkele minuten later was ook Jong FC Utrecht gevaarlijk: oud-PSV'er Peijnenburg kon vrij inschieten na een mislukt schot van Van der Meer. Beide keepers konden redden. Binnen het halfuur nam Jong PSV de leiding: Lammers kreeg de bal mee via een mooie steekpass van Rigo en schoot vervolgens beheerst binnen: 1-0. Vlak daarna kreeg Jong PSV een grote kans op de tweede treffer: Malen en Mauro braken door, maar eerstgenoemde legde de bal niet goed af, waardoor de kans verloren ging. Die tweede goal viel nog wel voor rust. Mauro dribbelde door de Utrechtse defensie heen en legde de bal af op Gudmundsson, die vervolgens keeper Nijhuis omspeelde en de score verdubbelde. Een prachtig doelpunt.

Lammers opende de score maandagavond | © Photo-Prestige Lammers opende de score maandagavond | © Photo-Prestige

Kansen op de derde treffer
In de tweede helft ging de ploeg van Haar vrolijk door met aanvallen. Zo was Gudmundsson in de 53e minuut met een geplaatst schot dichtbij de 3-0, doelman Nijhuis kon maar net redden. Ook Lammers was met een kopbal en tegendraads schot tweemaal dichtbij zijn tweede van de avond. Zijn kopbal ging over en zijn schot werd gered vanaf de doellijn door Zwartjens. Een treffer van Gudmundsson werd een kwartier voor tijd nog afgefloten wegens buitenspel. Ook Rigo was nog dichtbij de 3-0, zijn volley ging maar net naast. Jong PSV kreeg kansen genoeg in de tweede helft, maar vergat te scoren. Treffers van Lammers en Gudmundsson waren maandagavond goed voor drie punten.