Jong PSV wint thuis van FC Volendam

Jong PSV speelde een overtuigende wedstrijd tegen FC Volendam en won 3-1 op PSV Campus De Herdgang. Door doelpunten van Ngonge en Vertessen blijven de drie punten in Eindhoven.

Dubbele strafschop
Na een kwartier spelen werd de score geopend. Een overtreding van Steven Theunissen leverde de Volendammers een strafschop op, die succesvol werd ingeschoten door Jelle Duin. Nog geen vijf minuten spelen later keerde het tij, ook Jong PSV kreeg een strafschop. Cyril Ngonge faalde niet van elf meter en hij bracht de gelijke stand op het bord. In de eerste helft vielen geen doelpunten meer, 1-1 was de ruststand.

Ngonge tekende vanaf de stip voor de gelijkmaker in de eerste helft Ngonge tekende vanaf de stip voor de gelijkmaker in de eerste helft

Efficiënte tweede helft
Het grootste gevaar in het begin van de tweede helft kwam van Yorbe Vertessen, de aanvaller zag echter zijn inzet gekeerd worden door doelman Nordin Bakker. Uit de corner die daaruit kwam kopte Soulas bijna raak maar ook die bal stuitte op de keeper. Ongeveer een kwartier voor tijd was het Ngonge die de ban brak. Na een mooie individuele actie verraste hij Bakker in de korte hoek en maakte de 2-1. Bijna tien minuten later was het weer raak. Chris Gloster speelde Vertessen vrij en de aanvaller bleef koel oog in oog met Bakker en schoot de 3-1 binnen. Vlak voor tijd maakte Andrew Mendonca zijn rentree na blessureleed en hij zag zijn ploeg met winst van het veld lopen.

Roulaux; Zeegers (83’ Wallenburg), Soulas, Daverveld ©, Theunissen, Gloster (89’ Mendonca); Gomes, Ledezma, Schoonbrood; Ngonge, Horvath (56’ Vertessen).