Jong PSV wint thuis van FC Den Bosch

3 min
Jong

De ploeg van Peter Uneken wint de wedstrijd tegen FC Den Bosch in eigen huis. Eerder dit seizoen won Jong PSV al het uitduel met de Bosschenaren. Nu kunnen thuis de drie punten worden bijgeschreven.

Sterke openingsfase
In de vorige ontmoeting met FC Den Bosch debuteerde Fode Fofana bij Jong PSV en scoorde gelijk twee doelpunten. Ook ditmaal liet hij zien niet bang te zijn voor de Bosschenaren. Na nog geen twee minuten spelen leverde hij het eerste schot op doel in de wedstrijd, maar doelman Van der Steen kon de bal pakken. Op de helft van Jong PSV kwamen de bezoekers tot schietkans, maar een goede reflex van Vincent Müller hield het net leeg. Uiteindelijk kwam de openingstreffer op naam van Shurandy Sambo. De rechtsback ging mee in de aanval en kon van dichtbij in de verre hoek schieten, 1-0. In aanvallend opzicht kwam er weinig dreiging op het doel van FC Den Bosch. Jong PSV had het voetballend voor het zeggen in de eerste helft. Fofana probeerde de sterke helft nog te bekronen met een eigen doelpunt. Een venijnig schot van de spits kwam nog net op de handen van Van der Steen. De Bosschenaren deden nog een aantal pogingen uit standaardsituaties maar een groot gevaar kwam niet meer op het doel van Vincent Müller in de eerste helft.

Voorsprong verdedigd
Jong PSV schoot uit de startblokken in de tweede helft met een grote kans. Een gericht schot van Bakayoko ging ternauwernood op de vuisten van Van der Steen en de rebound was voor invaller Cheick Touré. De aanvaller rondde eenvoudig af maar werd afgevlagd voor buitenspel. Na een slimme voorzet van Dante Rigo deed Mathias Kjølø nog een poging met het hoofd die enkele centimeters over het doel ging. Vanuit FC Den Bosch kwam er meer dreiging in de tweede helft. Maar Müller liet zich meerdere keren van zijn beste kant zien om het doel schoon te houden. In de slotfase kwam er nog een poging van Nigel Thomas. Met een strakke lage voorzet wist hij bijna Kristófer Kristinsson te bereiken maar de IJslander was net te laat. Als laatste poging mocht Thomas van dichtbij aanleggen voor een vrije trap. De bal ging de goede hoek in, maar net over het doel. De krappe voorsprong was genoeg voor de winst.